Sosyal Medya Kullananlar Kendini Değersiz Hissediyor!

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda sosyal medyanın zararları birçok defa açıklandı. Bu araştırmalardan biri de sosyal medyanın insanı değersiz hissettirdiğidir.

30.09.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-16:09)

Sosyal medyanın verdiği zararları bilimsel olarak birçok araştırma kanıtladı. İşte, sosyal medyanın bilimsel zararları...

SOSYAL MEDYANIN ZARARLARI

2014’te Avusturya’da yapılan bir araştırmaya göre 20 dakika sosyal medya kullanan kişilerin, 20 dakika internet kullanan kişilerden daha mutsuz olduğu tespit edildi. Bunun sebebinin kişilerin sosyal medya kullanırken vakti boşa harcadıklarını bilmeleri olduğu tahmin edildi. Bilgisayar ve İnsan Davranışları adlı dergide yayınlanan makaleye göre 7 ve daha fazla sosyal medya platformu kullanan kişiler 2 ya da daha az sosyal medya platformu kullanan kişilerden 3 kat daha endişe bozukluğu semptomları gösterdiği açıklandı. Bir BBC haberine göre 2 çalışmaya göre 700 öğrencide yer alan depresyon durumu, mutsuzluk, kendini değersiz hissetme ve umutsuzluk durumunun kaynağının internet kullanımı olduğu ve internet kullanımının miktarı arttıkça göstergeleri şiddetlendiği tespit edildi. 2016’da 1700 kişi üstünde yapılan bir çalışmaya göre sosyal medya kullanan insanlarda depresyon ve endişe bozukluğu durumunun, kullanmayanların 3 katı olduğu tespit edildi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal