Somon Köfte Nasıl Yapılır? Somon Köfte Tarifi

Somondan köfte olur mu demeyin. Enfes bir tarifle karşınızdayız... Omega-3 değeri en fazla olan balık türlerinden somonu bir de köfte olarak deneyin. Somon köfte nasıl yapılır? Somon köfte malzemeleri nelerdir? Somon köfte tarifi sizlerle.

13.05.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-10:44)

Deniz mahsülleri içinde her haliyle enfes olan somonun patatesle birlikte eşsiz lezzetiyle bir araya getirip somon köftesi tarifi hazırladık! İşte somon köftesinin tarifi.

SOMON KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler; 2 adet orta boy patates, 1 adet somon, 3 dal yeşil soğan, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 kase mısır unu.

Hazırlanışı; Orta boy bir tencereye suyu koyun. Üstüne buharda pişirme aparatını oturtun. Patatesin kabuklarını soyduktan sonra orta kalınlıkta kesin.
Aparatın üstüne somon ve kesilmiş patatesleri yerleştirin. Hafifçe tuz ekleyin.
Kapağını kapatın ve yaklaşık 25 dakika kadar pişmesini bekleyin. Buharda pişen patatesleri bir kasenin içerisine alın ve çatalla ezin.

Somonları da hafifçe ezdikten sonra patateslerin üzerine ilave edin. Ardından yeşil soğan ve maydanozları, baharat ve tuzu da koyarak güzelce yoğurun. Bu harçtan orta boyda yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri yaklaşık 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Dinlenen köfteleri mısır ununa bulayın ve yağda arkalı önlü kızarttıktan sonra sofranıza koyabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal