Sömestr Tatilini Verimli Geçirmenin Yolları

Toplam 9 gün sürecek olan sömestr tatilini öğrencilerin stressiz ve eğlenerek geçirmesi, eğitim motivasyonunu artırmaya yardımcı oluyor. Bu dönemde ailelerin tutumu, öğrencinin başarısında büyük rol oynuyor.

21.01.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-14:54)

Ara tatiller öğrenciler için derslere kısa bir mola vererek dinlenmek, oyunlar oynamak, dönemin yoğun temposundan biraz olsun uzaklaşmak için iyi bir fırsattır. Ara tatilde ebeveynlerin, bu süreci çocuklarıyla birlikte keyifli bir şekilde geçirmeleri için yapması gerekenleri bir araya getirdik.

SÖMESTR TATİLİNDE NELER YAPILABİLİR?

Sömestr tatilinde çocukların ebeveynleriyle vakit geçirmesi son derece önemlidir. Bunu için ebeveynlerin bu döneme özel olarak oluşturulmuş etkinlikleri araştırması veya kendilerinin bir etkinlik takvimi oluşturması önemlidir. Çocuklar bu ara tatil döneminde eğlenmek ve oyunlar oynamak isterken ailelerin çocuklara sürekli "ders çalış" demesi, onun bir sonraki dönemde motivasyonun azalmasına neden olabilir. Çocukların tatilin tadını çıkarmasına müsaade ederek her zamanki yatma saatinden biraz daha geç yatmasına izin verin. Sabahları daha geç kalkmalarına, yatak keyfi yapmalarına izin verilebilir. Çocuk geç kahvaltı yapmak isteyebilir. Çocuğun bu beklentilerini öğrenerek onun istediği şekilde kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuzun yeni şeyler deneyip, keyif alabileceği şeyler yapın. Mesela; sinemaya gidebilir, çocuk tiyatroları izleyebilir, bowling oynamaya gidebilir, kitap okuma etkinliklerine katılabilir, bilime ilgisi olan çocukları bilim merkezlerine götürebilir, hayvanları sevdirmek için at binmeye veya barınakları ziyaret etmeye gidebilir, yeni bir hobi edinmesi için buz pateni yapmasını sağlayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal