Soğuk Günlerde Cildinizi Bu Şekilde Koruyun!

Soğukların yaşandığı şu dönemlerde cildin nemini azaltmamaya dikkat edilmelidir. Cilt kuruluğu özellikle kadınların canını sıkan başlıca sıkıntılardandır. İşte kolayca faydalanabileceğiniz ipuçları...

04.01.2018-17:43 - (Son Güncelleme: 04.01.2018-17:37) Soğuk Günlerde Cildinizi Bu Şekilde Koruyun!

Cilt güzelliğimiz için doğanın nimetlerinden yararlanmak ve cildimize herhangi bir kimyasalın kullanılmaması oldukça önemlidir, örnek verecek olursak aloe vera bitkisi cildin nemlenmesine yardımcı olur. Aloe vera cilt sağlığının yanı sıra saç sağlığı için de kullanılabilir. Etkili ve yoğun bir nemlendiricidir.

ALOE VERA

Cildin kurumasını engellerken var olan kurulukla savaşmaya yardımcı olur. Cilde doğrudan aloe vera suyu ya da aloe vera jeli uygulanabilir. Aloe vera ile yapılan uygulamaların genellikle gece yatmadan önce yapılması tavsiye edilir.

MUZ VE BAL

Muz ve bal kombinasyonu da kuru ciltlerde kullanılabilir. Özellikle kurumuş ve çatlamış ciltlerde son derece etkilidir. 1 kaşık çiğ bal ve olgunlaşmış muz püresi iyice karıştırılır. Karışım cilde uygulanır ve yaklaşık 15 ya da 20 dakika kadar ciltte bekletilir. Cildin daha pürüzsüz ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Düzenli olarak 1 hafta boyunca uygulanması önerilir.

ARPA UNU

Arpa unu, zerdeçal tozu ve hardal yağı karıştırılır. Kuru ciltlere doğrudan uygulanır. Parmaklar yardımı ile hafifçe cilde masaj yapılır. Karışımın cilt tarafından emilmesi beklenir ve ardından cilt ılık su ile yıkanır. Bu kürü haftada bir defa uyguladığınızda cildinizdeki değişimlerin farkına varacaksınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal