Soğan Suyu Cilde Sürülür mü? Soğan Suyu Cilt Maskesi Tarifi

Soğanın birçok hastalığa faydalı olduğu herkes tarafından bilinir. Peki soğan suyu cilde sürülür mü? Soğan suyu cilt maskesi tarifini sizler için hazırladık.

20.09.2019-13:24 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-16:16) Soğan Suyu Cilde Sürülür mü? Soğan Suyu Cilt Maskesi Tarifi

Soğan, yapısı gereği oldukça güçlü antioksidanları bünyesinde barındırır. Bu durum cilt ve güzellik sağlığı için oldukça önemlidir. Peki soğan suyu cilde sürülür mü? Merak edenler için soğan suyu cilt maskesi tarifini hazırladık.

SOĞAN SUYU CİLDE SÜRÜLÜR MÜ?

Soğan suyu içinde bulundurduğu vitaminler ve doğal antioksidan olmasıyla cilt bakımında kullanılabilir. 

Soğan suyu, kükürt, A, B, C ve E vitaminleri barındırması ve quercetin gibi güçlü antioksidan içeriği ile cilt için yararlı bir besindir. Sivilceleri iyileştirir, cildi besler, ciltteki lekeleri azaltır.

SOĞAN SUYU CİLT MASKESİ TARİFİ

Soğan suyu ile yapılması mümkün olan birkaç maske tarifi mevcut. Bunların hepsi de oldukça basittir, pratiktir, ucuz maliyetlidir ve hazırlayıp uygulaması kolaydır. 

Yaşlanma Karşıtı Soğan Suyu Maskesi

Soğan suyu Az miktarda pamuk Soğanda bulunan vitamin ve mineraller kan dolaşımının iyileşmesini sağlar. Bu da kırışık cilt sorununun önüne geçer. Yaşlanma karşıtı maske için 1 soğanın suyunu sıkın ve pamuk yardımıyla yüzünüze sürün. 15 dakika cildinizde kalmasını bekleyin ve su ile yıkayın. En iyi sonucu almak için bu yöntemi hadtada 2 kez uygulayın. 

Sivilce ve Akne Önleyici Soğan Suyu Maskesi 

1 Çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 1 Çay kaşığı süzme bal, 1 Soğanın suyu ,Sivilce, akne oluşumu ve bunların bıraktığı izler konusunda endişeliyseniz soğan suyu maskesini denemelisiniz. Bu doğal maskeyi hazırlamak için bal, limon suyu ve soğan suyunu karıştırın. Yüzünüze yavaşça masaj yaparak sürün ve 20 dakika kadar bekleyin. Sonrasında soğuk su ile yüzünüzü temizleyin.

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Soğan Suyu Maskesi

1 Soğan suyu 1 Çay kaşığı süzme bal 1 Tatlı kaşığı yumurta sarısı Kuruyan ve pul pul dökülen ciltler için de soğan suyu maskesi kullanılabilir. Nemlendirici maske için tüm malzemeleri bir kase içinde karıştırıp yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletip soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. 

Cilt Lekelerini Gideren Soğan Suyu Maskesi

3 Çay kaşığı yoğurt 1 Soğanın suyu Bu doğal soğan yüz maskesi cilt lekelerini gidermede etkilidir ve siyah noktaları bariz şekilde azaltır. Ayrıca düzenli kullanım sonrası ışıldayan parlak bir yüze kavuşmanızı sağlar. Soğan suyunu yoğurt ile karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yüzünüzü yıkayın. 

Parlayan Bir Yüz İçin Soğan Suyu Maskesi

1 Tatlı kaşığı soğan suyu 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı ya da badem yağı Sıktığınız soğan suyunu zeytinyağı veya bade yağı ile karıştırıp, dairesel hareketlerle masaj yaparak yüzünüze sürün. 15 dakika bekletip normal su ile yüzünüzü yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal