Soğan Kaç Günde Regli Söktürür?

Kadınların hormonlarını altüst eden adet gecikmesine soğan suyunun faydaları neler? Soğan suyu adet söktürür mü? Soğan suyu kaç günde adet söktürür?

21.12.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-18:04) Soğan Kaç Günde Regli Söktürür?

Soğanın şifa kaynağı olduğunu ve bir çok faydasını biliyoruz. Peki soğan suyunun da en az soğan kadar şifalı olduğunu biliyor muydunuz? Soğan suyu kadınların hormonlarını altüst eden adet gecikmesinin çözüm yoludur. Peki soğan suyu adet söktürür mü? Soğan suyu kaç günde adet söktürür?

Doğal antibiyotik olan soğan başlı başına şifa kaynağıdır. Soğanın suyu da aynı şekilde bir o kadar faydalıdır. Kanser hücreleriyle savaşır, bağışıklığı güçlendirir, kalp sağlığını korur, alerjiye iyi gelir, enfeksiyonları önler, cilt için faydalıdır ama en önemlisi adet söktürücü özelliği bulunmaktadır. Adet gecikmesi yaşayan kadınların birçoğunun hormonal problemleri vardır ve çözüm yolları ararlar. Günlük hayatın stresi, hormonlar gibi pek çok durum geç adet görülmesine sebep olabilir. Bu durumda kadınlar evde kendileri araştırma yaparlar ve pek çok yöntem denerler. Bunlardan bir tanesi de soğan kabuğu kürü yöntemi ile adet söktürmektedir.

Adet düzensizliği kanamanın olmaması ya da gecikmesinden kaynaklı oluşan bir durumdur. Adet düzensizliği kadınlarda şiddetli ağrılara neden olur. Kanamanın gelmemesi karın ağrılarının oluşmasında en büyük nedendir. Fiziksel olarak etkilemesinin yanında psikolojik olarak da etkileyen bir durum olarak adet düzensizliği kişileri oldukça etkileyen bir durumdur.

Adet düzensizliğinden oluşan bu durumu engellemek için çeşitli çözüm arayan kadınlar için doğal yöntemler çare olmakta! Adet düzensizliğinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri de soğan kürüdür. Birçok faydasının yanında adet düzensizliğinde de çak faydalı olan soğan adeta şifa deposu. 

ADET SÖKTÜRÜCÜ SOĞAN KÜRÜ

Adet söktürücü özelliği ile bilinen şifa deposu soğan kürü, adet gecikmesi yaşayan kadınların dertlerine deva olacak bir kürdür. Adet söktürmede çok etkili olan soğan kürü aynı zamanda; polikistik over, erken menopoz, kısırlık, çikolata kistleri, endometrioma, adet sancısı gibi kadın hastalıklarına da faydalı olduğu bilinmektedir. Antibiyotik etkisi olan soğanın ve soğan suyunun daha pek çok hastalıklara faydası vardır. 

Adet Söktürücü Soğan Kürü İçin Malzemeler:

- 1 adet orta boy açık kahverengi soğan

- 2 bardak klorsuz su 

Yapılışı:

- Klorsuz iki bardak suyu bir kaba koyun ve kaynatın. 

- 1 adet orta boy soğanı soymadan kabuklarıyla birlikte dörde bölün ve kaynayan suya atın. 

- Ağzını kapatın ve 5 dakika boyunca kaynatın.

- Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. 

- Ilıdıktan sonra suyunu süzün ve öğle yemeğinden önce bir bardak için.

- Bu kürü 15 gün boyunca aynı saatlerde düzenli olarak uygulayın. 

- Burada önemli olan dış kabuğu kahverengi olan yemeklik soğan ile kürün yapılmasıdır. 

- İlk 15 günlük başlangıç küründen sonra 3-4 adet döneminde adetiniz e 10 gün kala 10 gün boyunca yine uygulayabilirsiniz. 

- Soğan kürünü her gün taze olarak hazırlamanız gerekmektedir. 

SOĞAN KÜRÜ KAÇ GÜNDE ADET SÖKTÜRÜR?

Soğan kürü hem adet söktürür hem de yumurtalıklardaki kistleri vücuttan atılmasını sağlar. Bu kürü günde iki kez kullanmak şartıyla 15 gün boyunca devam ettirmek gerekmektedir?

Soğan kürünü her gün düzenli olarak kullanmak zorundasınız, şayet gün içinde kürü uygulamayı unutursanız, içmeyi unutursanız kürün tam etkisini göremezsiniz. Bu kür en az 1 hafta içerisinde etkisini gösterecektir. 

Soğan kürü 15 gün uyguladıktan sonra 6 ay boyunca bu kürü yapmak için ara verilmelidir.6 ayın ardından 15 gün daha soğan kürü yapılabilir.

SOĞAN KÜRÜNDEN SONRA NE ZAMAN ADET OLUNUR?

Soğan kürünün başlı başına birçok faydası bulunmaktadır. Bunların başında adet söktürücü özelliği gelir. 15 gün düzenli uygulanan soğan kürünün ardından adet düzeni normal seyrine dönecektir. Ancak bu durum kişiden kişiye göre değişebilir. Çünkü herkesin hormonal dengesi kendine göre çalışmaktadır. Verilen rakamlar sadece genel ve tahmini olanı içerir.

SOĞAN KÜRÜ ADET GÖRMEK İÇİN NE ZAMAN İÇİLİR?

Soğan kürü adet söktürmek için birebirdir. Sadece bu alanda değil birçok faydası da bulunur. Adet söktürmek için soğan kürü içenler bu kürü düzenli olarak özellikle ilk 15 gün yaparsa belli bir süre sonra adet görecektir. Ancak bu durum genel ve tahminidir. Kişiden kişiye göre durum ve gün sayısı değişebilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal