Soğan Halkası Nasıl Yapılır? Soğan Halkası Tarifi

Soğan halkasını sevenler bu tarife bayılacak! Enfes soğan halkasını evde yapmak da mümkün. Peki çok lezzetli olan soğan halkaları nasıl yapılır? Soğan halkası tarifi...

13.11.2020-17:18 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-17:19) Soğan Halkası Nasıl Yapılır? Soğan Halkası Tarifi

Soğan halkasını evde yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! Kolayca yapabileceğiniz soğan halkasını rahatça deneyebilirsiniz. İşte soğan halkası tarifi...

MALZEMELER

2 adet büyük boy kuru soğan

1 adet yumurta

1/2 su bardağı maden suyu

1/2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için:

1 su bardağı bayat ekmek içi ya da galeta unu

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

PÜF NOKTASI

Kuru soğanı soyduktan sonra acı tadının çıkması için yarım saat kadar bol su içinde bekletebilirsiniz. Kızaran soğan halkalarını bekletmeden servis edin. Ayrıca soğan halkalarını kızgın yağda parça parça kızartmalısınız, çok sıkışık olmamalı. 

YAPILIŞI

Öncelikle uç kısımları kestiğiniz kuru soğanların kabuklarını güzelce soyun. Kabuğunu ayıkladığınız soğanları yarım kalınlıkta olacak şekilde halka halka kesin. Her soğan dilimini halkalara ayırın.

Kaplaması için yumurta, süt, maden suyu, elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi bir kaba koyup, çırpıcı ile çırpın. Hazırladığınız bu harcı, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için tel süzgeçten geçirin ve başka kaba aktarın.

Ardından ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Galeta unu ya da un gibi çektiğiniz bayat ekmek içini düz bir tabağa koyun. Sonra ince halkalara ayırdığınız soğan halkasını önce kaplama harcına batırın ve fazlasını silkeleyip, her yerine galetayı bulayın. Soğan halkalarını yağda kızartın ve kevgir ile karıştırıp, altın rengi alana kadar güzelce kızartın. Yağdan alınca fazla yağının alınması için kağıt havlu üstünde beklettin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal