Sodalı Kabak Kızartma Tarifi

Yaz sebzelerinden olan kabak ile yapılan yemekler hem lezzetli hem de sağlık doludur. Pratik bir lezzet arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemek isteyeceksiniz. İşte size sevdiklerinize kolayca hazırlayabileceğiniz sodalı kabak tarifi.

22.08.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-10:10) Sodalı Kabak Kızartma Tarifi

Malzemeleri ve hazırlanışı oldukça prtaik olan sodalı kabak tarifi ile sofralarınıza farklı bir tat sunmak istiyorsanız işte size harika bir tarif.

SODALI KABAK KIZARTMA

MALZEMELER: 

3 adet sakız kabağı,1,5 su bardağı un, 1,5 su bardağı maden sodası1 tatlı, kaşığı kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı sıvı yağ,1 kase yoğurt,2 diş sarımsak,1 tutam kuru nane.

HAZIRLANIŞI: 

Kabakları iyice yıkayın ve uzunlamasına şerit şeklinde doğrayın.Derince bir kasede; un, soda, tuz, kabartma tozu ve zeytinyağını iyice harmanlayın.Yayvan bir kızartma tavasına, kızartma yağını koyun ve yağ kızınca, hazırladığınız kabakları, sosa iyice bulayarak kızgın yağa bırakın. Arkalı, önlü çevirip her iki tarafını da altın sarısı bir renk alana kadar pişirin ve fazla yağını alması adına havlu kağıt serili bir kaba koyun. Tüm kabakları böyle kızarttıktan sonra, servis için gereken sarımsakları yoğurda rendeledikten sonra karıştırın ve üzerine de nane serpiştirin. Hazırladığınız yoğurtlu sosu ve kızaran kabakları bir servis tabağına koyup, servise hazır hale getirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal