Sizi Dinlemeyen Eş Ömrünüzü Kısaltıyor

Evliler mi uzun yaşar, bekarlar mı sorusu yıllardır tartışılıyor ancak yapılan bir araştırmaya göre sizi dinlemeyen eş ömrünüzü kısaltıyor.

21.02.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-16:00) Sizi Dinlemeyen Eş Ömrünüzü Kısaltıyor

Evliler mi uzun yaşar, bekarlar mı sorusu yıllardır tartışılıyor ancak yapılan bir araştırmaya göre sizi dinlemeyen eş ömrünüzü kısaltıyor. İşte detaylar...

Evlilik Ömrü Uzatıyor

Uzmanlar sürekli olarak ilişkiler ve evlilikler üzerine araştırmlar yapıyorlar. Bu tür araştırmalar genellikle benzer şekilde sonuçlanıyor. Evlilikler insanların ömrünü uzatıyor. Bunun nedeninin evlilikle birlikte yükselen kişinin bakım, sağlık ve beslenme kalitesine bağlanıyor. Hatta eğer evliliğiniz mutlu bir evlilik ise bu süre daha fazla uzayabiliyor. Peki bu bütün evlilikler için geçerli mi? Elbette değil.

Birbirini Dinlemek Hayati Önem Taşıyor

Çiftlerin birbirini dinlemesinin zihin ve beden sağlığı üzerinde hayati önem taşıdığı belirlendi. İskoç bilim insanlarının araştırmalarına göre; sözlerini eşine dinletemeyen kişilerin öfkeye bağlı yaşadıkları stres, ömürlerinin kısalmasına sebep oluyor. 20 yıllık ilişkilerde bu sorunu yaşayanlarda, yaşamayanlara oranla erken ölüm riski daha yüksek.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal