Saç Bakımı Evde Nasıl Yapılır? Vazelin Etkisi ile Tanışın!

Her kadın, saçlarının parlak ve bakımlı görünmesini ister. Bu nedenle saç bakımı evde nasıl yapılır sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılıyor. Saçlarda vazelin etkisi ile tanışın! Vazelin saça sürülür mü? Vazelinin saça faydaları neler?

16.12.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 06.08.2021-09:32)

Hemen her kadın, saçlarının parlak ve bakımlı görünmesini ister. Durum böyle olunca da saç bakımı evde nasıl yapılır sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılıyor. Saçlarda vazelin etkisi ile tanışın! Vazelin saça sürülür mü? Vazelinin saça faydaları neler?

Vücutta tırnak bakımından tutun daha pek çok alanda ve vücudumuzdaki farklı yerlerde kullanılan vazelin makyaj ve bakım malzemelerinin pahalı olduğu bu dönemde daha uygun fiyatlı bir çeşit olarak evlerimizdeki yerini almaktadır. Parfümün kalıcılığının artırılmasından yaraların iyileşmesine kadar pek çok yerde kullanılan vazelin sayesinde saçlarımıza gözle görülür bakımlar yapabiliriz. Cilde zararı olmayan bu ürün sayesinde doğala yakın bakım maskeleri ve kürleri üretmek mümkündür.

VAZELİN SAÇA SÜRÜLÜR MÜ?

Vazelin saça sürülür mü? Vazelinin saça faydaları neler? Saç bakımı için vazelin çok iyi bir üründür. Kuaförlerde de vazelinin kullanıldığını görebilirsiniz. İçindeki mineral ve yağlar ile saçlarınızı besler ve bakım yapar. Saçlarınızda yıpranma varsa vazelin onarır. Saç dökülmelerini de durdurur. Saç için kullanılan birçok ürünün içeriğinde vazelin vardır.

SAÇ BAKIMINDA VAZELİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Vazelin doğal bir saç bakım ürünüdür. Saç bakımı için özellikle kuaförler vazelinden çok faydalanmaktadır. İçerisinde bulunan mineral yağlar sayesinde saçınızı besler ve bakımını yapar. Özellikle saçlardaki yıpranmaları giderir ve saç dökülmesini de durdurur. 

-Vazelin saç diplerine saç derisini beslemek için sürülebilir. Saçlardaki pullanmayı, kepek oluşumunu ve deri hastalıklarını tedavi etmek için kullanılabilir.

-Vazelini saç kırıklarınız için saçlarınızın uçlarına sürerek yedirin.

-Vazelin kutusunu sıcak bir suya oturtarak da vazelini içeride sıvı hale getirmeniz mümkündür. Vazelin sıcağı gördüğü anda erimektedir.                        

VAZELİN İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Saç bakım ürünlerinin çoğunda vazelin bulunur. Şampuan, saç kremleri, saç bakımında kullanılan malzemelerin içeriğinde vazelin bulunmasının nedeni vazelinin çok fazla mineral içermesidir. Saçlarınızın kırılmasını önlediği için saç maskesi olarak haftada 2 kere kullanabilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınızda sizde farkı göreceksiniz.

Yıpranan saçlarınızı onarak sağlıklı görünmelerini sağlayacaktır. Çok fazla para verip aldığınız saç maskeleri aslında vazelin içerdiğinden vazelin de aynı şekilde rahatlıkla kullanılabilir. Boyama sonucu yıpranan saçlarınız için vazelin maskesi çok iyi bir kurtarıcıdır. Bahsettiğimiz gibi kuaförlerde ve güzellik salonlarında vazelin içerikli yağlarla yapılan maskeler kullanılmaktadır. Sizde vazelin ile maske yaparak uygulayabilirsiniz.

SAÇ BOYASI YAPARKEN VAZELİN KULLANIMI

Saç boyası kulaklarda, boyunda ve alında leke yapmaması için boyama işlemine başlamadan önce tüm saç bitimine sürerek uygulanır. Alının saç başlangıcına, boyuna ve kulak kenarlarına saç boyası değebilecek her yere vazelin sürülür ve saç boyama işlemi o şekilde başlatılır. 

VAZELİN SAÇA NASIL UYGULANIR?

Saç diplerine sürülerek kullanılabilir. Vazelini sıvı hale gelene kadar elimizde yumuşattıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize sürün ve masaj yapın. Nemi hapsetme konusunda çok başarılı olduğu için, saç diplerinize iyi gelecektir pullanma, kepeklenme ve deri hastalıkları gibi sorunlarınız da azalacaktır. 

Vazelin bir süre saç diplerinizde bekledikten sonra tüm saçınıza vazelini yedirebilirsiniz. Fazla vazelin kullanırsanız saçlarınızdan arınması zor olabilir. Miktarı iyi ayarlamak önemlidir. Haftada bir kullanılabilir. Tüm saçınıza vazeliniz sürüp biraz bekledikten sonra saçınızı şampuan ile yıkayabilirsiniz. Maske olarak kullanmayı tercih edecekseniz, bu uygulama boya düzleştirici gibi zararlı etkilerden saçınızı koruyacaktır.

Eğer saç kırıklarınız için vazelin kullanacaksanız; vazelini elinizde ısıtın sıvı hale geldiğinde saç uçlarınıza güzelce yedirerek kullanın. Elinizde sıvı hale geldiği gibi vazelinin tamamen sıvı hale gelmesi için kabıyla birlikte sıcak suyu içine yerleştirin. İçine su girmemesi için kapağını düzgünce kapatın. Vazelin oda sıcaklığında durduğunda kendiliğinden katılaşarak eski haline dönecektir. Sonrasında da istediğiniz gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bir parça vazelini elinize alıp saçlarınıza uyguladığınızda saçlarınızı kolaylıkla şekillendirebilirsiniz. Böylece dalgalı bir saç elde etmiş olursunuz.

Vazelini sıvı hale getirerek kullanmadığın bir tarağa dökerek tüm saçını tarayabilirsin. Bu sayede saçına eşit olarak dağılmış olur. Haftada bir yapabilirsin. Fakat yağlı saçlar için uygun değildir. Saçınız daha yağlı görünebilir ve saçınızdan çıkarması zor olabilir.

SAÇLARDA VAZELİN KULLANIM ÖNERİLERİ

-Saçınızı boyarken; boya alnınıza, yanaklarınıza ve boynunuza bulaşmaması için bu bölgelere ince bir tabaka halinde vazelin sürülürse sizi istenmeyen boya lekelerinden koruyacaktır.

-Saç derisindeki kaşıntıların azaltılması için; Kaşıntı saç dersindeki kuruluğa bağlı olarak arttığı için vazelin de içerisindeki mineraller sayesinde saç derisinin nemlenmesini sağladığı için saç derisinde ve saç köklerinde oluşan kaşıntı sorununa çözüm olur.

-Saç uçlarındaki kırıklar; bir miktar vazelini saç uçlarınıza sürdüğünüzde kırık saçlarınız nemleneceği için kırık görünümünü azaltır.

-Saçlarınızı şekillendirmek için, bir miktar vazelini elinize alarak saçınıza sürüp istediğiniz şekli verebilirsiniz.

-Kirpiklerinize hacimlendirmek ve güç kazanması için vazelin kullanmanız gereken en temel malzemelerden birisidir.

KIRIK UÇLAR İÇİN VAZELİN KULLANIMI 

Saçlarımız kullanılan kimyasallardan yada şekillendirmek için yapılan işlemler sonucu kolay bir şekilde kırılır. Saçlarımızdaki kırıklar da saçımızı uzatmamıza engel olur. Bir miktar vazelin ile saçlarınızdaki kırıkların azalmasını sağlayabilirsiniz. Vazelini küçük bir miktarda saç uçlarınıza sürmeniz yeterli olacaktır.

SAÇ UZAMASI İÇİN VAZELİN KULLANIMI

Saç derinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olduğu için vazelin, saçınızın uzamasını da hızlandırır. Saç derinize uygulayacağınız vazelin saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlar. Böylece saç dökülmeleriniz de azalır. Vazelin kullanımı için; saç derinize az miktarda vazelin sürün. Saç derinize masaj yapın.  Vazelini parmak uçlarınıza alarak saç köklerinize dikkatli bir şekilde masaj yapınız. Saçınızın tamamına sürün ve biraz bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal