Siyah Gece Elbiseleri

Modası hiç geçmeyen, orta yaşlı, genç, ince veya kilolu hanımlar, uzun veya kısa boylu, sarışın, esmer veya kumral tüm bayanlara hitap asil bir renktir siyah. Özellikle kış aylarında koyu renkler tercih etsek de siyahın mevsimi yoktur. Çünkü gecenin rengidir siyah.

19.03.2020-23:49 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-23:48) Siyah Gece Elbiseleri

Fizikteki kusurları örten, fiziği çok daha güzel göstermeyi başaran bu rengin bunca zaman tercih edilmesinin ve bundan sonra da tercih edilecek olmasının nedeni de budur.

Bunun dışında diğer renklere nazaran çanta, saç ve ayakkabı gibi aksesuarları siyahta kombin etmek daha kolaydır. Ancak dikkat edilmesi gereken unsurlar, siyahı siyah bir renkle kombin edilecekse kumaş ve her ne kadar iki renkte aynı olsa da renk tonuna dikkat edilmelidir. Ayrıca giyilen elbisenin de soluk olmamasına özen gösterilmelidir. 

Uzun veya kısa siyah gece elbiseleri kişinin fiziksel özellikleri ve gidilecek olan mekan göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir. Kısa veya orta boylu bayanların daha çok kısaya tercih etmesi, uzun boylu bayanların ise daha çok uzun siyah gece elbiselerini tercih ettiğini görmekteyiz. Ancak tabii tamamen böyle bir şartlandırma doğru değildir. Çünkü her elbisenin modeline göre değişmektedir. Özellikle likra kumaş giyilirken korse kullanmak siyah renk kusurları örtse de ihtiyaç olduğunda kullanılabilir. 

Sırt ve bacak veya göğüs dekolteli elbiseler tercih edilecekse her elbise de geçerli olan hepsinin bir arada olmaması kuralı burada da geçerlidir. Yani eğer sırt dekoltesi tercih edilecekse -ki bu siyah renkle en çok giden dekoltelerden biridir- göğüs veya bacak dekoltesinden kaçınılmalıdır. 

Çünkü tüm dekolteler bir arada hafif bir görüntü oluşturmaktadır. Yine bununla beraber daha mütevazi bir giyim tercih edilecekse bunda da kombinleri yine siyah seçmemeye dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde ortaya çok boğucu bir görüntü çıkacaktır. 

Siyah zaten birçok renkle kombin edilebilen bir renktir. Dore veya gümüş çanta, ayakkabı ve diğer aksesuarlarla kombin edilebileceği gibi elbisenin tarzına uygun diğer renkler de seçilebilir. Yalnız siyah gece elbisesi eğer çok şıkırtılıysa sade bir ayakkabı ve çanta eğer bunun tam aksiyse daha gösterişli aksesuarlar seçilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal