Sivilceyi Kökünden Kurutan Besinler

Herkes güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Bazen beslenme bazen de yoğun stres altında olmaktan dolayı cildinizde istemediğiniz sivilce problemi ile karşılaşabilirsiniz. İşte bu sivilcelerden nasıl kurtulabileceğinizi yolları...

13.06.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-12:06) Sivilceyi Kökünden Kurutan Besinler

Hayatımız boyunca yediğimiz besinler cilt sağlığımızı olumlu ya da olumsuz etkiler. Tükettiğiniz hangi besinlerin cilt sağlınızı bozduğunu öğrenirseniz beslenme düzeninizi düzeltebilirsiniz. Bu şekilde ciltteki sivilce problemlerinden de kurtulabilirsiniz.

SİVİLCELER NEDEN OLUŞUR

Cilt sağlığı ve sivilcelere iyi gelen besinler, uzmanların önerdiği gıdalardan pek farklı değildir. Örneğin fazla tükettiğiniz fast-food, şekerli içecekler, cips gibi atıştırmalıklar ve tuzlu gıdalar tüketiyorsanız genel sağlığınız gibi cildinizde de olumsuz problemlere neden olabilir.

Sağlıklı ve düzenli beslenme güzel bir cilde sahip olabilmeniz için gereklidir. Ciltte oluşan sivilcelerin tek nedeni gıdalardan kaynaklı değildir. Aşırı stres altında kalmak ve uyku düzeninizin bozulması vücudunuzda yorgunluk yaratmaktadır. Bu da erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron hormonu sivilceye yol açar. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği oluşabilecek kusurları engeller. Bunun yanında bol su tüketimi cildinizin parlamasına neden olacaktır.

SİVİLCE OLUŞUMUNU ENGELLEYEN BESİNLER

Cildimiz, kendini koruyabilmesi ve hücrelerin yenilenmesi için vitamin ve minerallere ihtiyaç duymaktadır. Örneğin akne tedavisi için üretilen ürünlerin içinde A vitamini bulunmaktadır. A vitamininin antioksidan etkisi toksinlerin vücuttan atılmasında görev alır.

Havuç, kale, ıspanak, lahana ve kavun gibi besinler A vitamini kaynağıdır. Yine antioksidan etkisi bulunan bir diğer vitamin olan C vitaminini ise portakal, limon, greyfurt, çilek, domates ve tatlı patateste bulabilirsiniz. Özellikle tükettiğiniz besinlerin birbirinden farklı renkte olması çok önemlidir. Bunu göz önünde bulundurarak öğünlerinizi hazırlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal