Sivilcesiz ve Işıltılı Bir Cilt İçin Yapmanız Gerekenler

Sivilceleriniz için bir dünya para vererek aldığınız ürünler genellikle zararlı kimyasallar içermektedir. Ancak bakıma ihtiyacı olan cildinizin kimyasal ürünler yerine doğal ürünlere ihtiyacı vardır. Sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal yüz maskesi tarifini derledik. Detaylar haberimizde…

01.05.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-09:42) Sivilcesiz ve Işıltılı Bir Cilt İçin Yapmanız Gerekenler

Güneş ışınlarından makyaj ürünlerine birçok etken cildinizin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Yara izi, akne, güneş lekeleri, sivilceler ve diğer cilt sorunlarıyla mücadele ederken kullandığınız kimyasal dolu ürünler cildiniz için yeterli besleyiciliğe sahip değildir. Oysa ki cildinizi bu gibi sorunlardan arındırmak için besleyici ve doğal ürünler kullanmak gerekir. Bu nedenle bizde sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal bir yüz maskesi tarifini derledik. İşte detaylar…

MALZEMELER

  • Karbonat
  • Elma sirkesi
  • Bal

NASIL HAZIRLANIR?

1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı bal, 2 çay kaşığı karbonatı cam bir kasenin içerisine alıp iyice karıştırın. Karışımına yavaşça su ilave ederek kremsi bir yapı elde edin.

NASIL KULLANILIR?

Gözeneklerinizin iyi açılmadı için yüzünüzü güzelce yıkayın. Yüzünüzü yumuşak bir havlu yardımıyla kurulayın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze eşit bir şekilde uygulayın ve 5-10 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık suyla yıkayıp maskeyi cildinizden güzelce temizleyin, ardından gözeneklerinizi sıkılaştırmak için yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Cildinizin sağlıklı parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olmak için bu maskeyi haftada birkaç kez uygulayın!

BU MASKE NE İŞE YARAR?

Karbonattın antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri, sivilceleri kaybolmasına yardımcı olur. Ayrıca ciltteki pH seviyelerini dengelemeye de destek olarak yeni sivilce oluşumunun önüne geçer. Alfa hidroksi asitler içeren elma sirkesi, ciltteki sağlıklı ve canlı yeni deriyi ortaya çıkarmak için ölü derilerin atılmasını sağlar. Elma sirkesi aynı zamanda güçlü bir antibakteriyel, anti-fungal ve sivilce oluşumuna sebep olan bakterilerle mücadeleye yardımcı olan antiviral bir malzemedir. Maske içerisinde yer alan bir diğer malzeme olan bal, antibakteriyel özelliği sayesinde cilde çok iyi gelir. Aynı zamanda bal, cildinizin doğal ışıltısını kazanmasına da yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal