Sivilceli Ciltlerin Yaptığı Makyaj Hataları

Cildiniz eğer hassas ve yağlı ise sivilce oluşumu daha hızlı oluyor demektir. Makyaj yaparken yaptığınız hatalar da bu durumu tetikleyebilir. İşte sivilceli cilde sahip olanların yaptığı makyaj hataları.

05.04.2019-17:51 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-17:40) Sivilceli Ciltlerin Yaptığı Makyaj Hataları

Bazı cilttiplerine her makyaj ürünü iyi gelmez. Özellikle sivilceli bir cilde sahipseniz işiniz daha da zor olur. İşte pürüzlü ciltlerin yaptığı makya hataları;

SİVİLCELERİ SIKMAK

Makyajdan önce sivilce veya siyah noktaları sıkmayın! Her ne kadar cildinize baz uygulasanız bile sıktığınız sivilcenin yayılmasına neden olabilir. Eğer ki sivilceyi sıkıp üzerine kapatıcı uygularsanız durum daha da kötüleşebilir.

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIN

Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için cilt tipinize uygun güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin! Güneş koruyucu sivilcelerin güneşe maruz kalıp iz kalmasını önlemeye yardımcı olmaktadır. 

 

CİLDİ TEMİZ TUTUN

Sivilceli ve sorunlu bir cilt tipiniz varsa makyaja biraz ara verip cilt bakım ve tedaviye yönelik temizleyici kullanabilirsiniz. Ancak cilt renginizi eşitlemek ve cildinizi daha canlı göstermek için hafif makyaj yapabilirsiniz. Yaptığınız ağır makyaj cildinizi daha yaşlı gösterecektir. Burada önemli olan günlük cilt temizleme rutininizi aksatmamak olacaktır.

CİLDİNİZİ TANIYIN

Kullandığınız cilt ürünleri cilt yapınıza uygun olacak şekilde olmasına özen gösterin! Bunun içinde cildinizi tanımanız gerekiyor. Yağlı ve sivilceli cilt tipine uygun nemlendiriciler ve temizleyicileri kullanabilirsiniz. Aksi taktirde cildiniz çok daha kötü bir hal alabilir. 

YENİ ÜRÜNLERE MESAFELİ YAKLAŞIN

Sürekli olarak yeni ürünler denemek yerine bir dermatoloğa görünebilirsiniz. Aksi taktirde daha önce kullanmadığınız ürün cildinizde reaksiyon gösterebilir. Ancak dermatolog cildinizi inceleyerek size kullanmanız gereken ürünleri kullanmak çok daha güvenli olacaktır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal