Sivilceli Ciltler İçin Elma Sirkesi Kürü

Ciltteki kir ve yabancı maddelerin birikmesi sivilce ve akneye neden olur. Elma sirkesi antiseptik özelliği nedeniyle akneye yol açan maddeleri öldürmekte önemli rol oynar. Bu sivilcelerden kurtulmak için 2 farklı bakım kürü tarifi veriyoruz.

08.04.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-14:59) Sivilceli Ciltler İçin Elma Sirkesi Kürü

Akne oluşmasının asıl nedeni cildin aşırı sebum salgılamasıdır. Ciltte biriken toz kir ve yabancı maddeler de akneye ve sivilceye neden olabilir. Size vereceğimiz tarifleri denediğinizde cildinizdeki fark gözle görünür şekilde olacaktır.

 

CİLT LEKELERİ İÇİN ELMA SİRKESİ KÜRÜ

Tarif 1:

Cezveye 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı elma sirkesi koyup kaynatın. Ocağın altını kapatın ve yüzünüzü bu karışıma doğru tutun. Karışım soğuyunca 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp bununla yüzünüzü silin. Haftada 2 kez uygulayın.

Tarif 2:

4 yemek kaşığı suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi katın. İyice karıştırıp 3-4 dk bekletin. İçine pamuğu batırıp bu karışımda 5 dakika bekletin.Pamuktaki suyun fazlasını sıkıp 2 dakika boyunca akneden etkilenen alanın üzerine hafifçe sürün. Sonra yüzünüzü yıkarın. Günde 3 kez uygulayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal