Sivilcelere İyi Gelen Maskeler

Sivilceler, hayatımızın pek çok döneminde yaşadığımız en yaygın cilt problemidir. Vücudun pek çok yerinde, cilt tabakasının fazla yağ depolaması sebebiyle ortaya çıkarlar. Özellikle, yüz bölgesi, sırt gibi bölgelerde daha sık görülürler. Pek, sivilcelere ne iyi gelir? İşte sivilcelere iyi gelen maske tarifi...

23.06.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:19) Sivilcelere İyi Gelen Maskeler

 Sivilcelere iyi gelen maskeler kullanarak, sorunlu cilt görünümünü azaltabilir ve daha pürüzsüz bir görünüşe kavuşabiliriz. İlaç kullanmak veya cildinize bir işlem yaptırmak istemiyorsanız, her deri yapısına uygun, evde kendiniz yapabileceğiniz maske tariflerini deneyebilirsiniz.

SİVİLCE OLUŞUMUNUN NEDENLERİ

Sivilceler, genellikle beslenme bozuklukları, az su tüketimi, çevresel etkenler gibi sebeplerden oluşmaktadır. Sağlıklı ve antioksidan içerikli besinler tüketmek, sivilce oluşumlarını azaltmaya katkı sağlar. Bol su içmek de ciltteki yağlanmanın önüne geçmek için bir diğer yoldur. Hava kirliliği, güneş ışınlarından korunmama gibi faktörler de cildimizi sivilcelendirebilir. Bunların dışında, genetik etkenler de sivilce oluşumunu tetiklemektedir. Sivilceye iyi gelen maskeler sayesinde, bu etkenlerin olumsuz etkilerini en aza indirgemek, cildimizi besleyerek sivilce oluşumunu engellemek mümkündür.

SİVİLCELERE İYİ GELEN MASKE TARİFLERİ

Aşağıda verilen doğal tariflerde, sivilcelerden kurtulmanın en etkili yolları derlenmiştir.

PORTAKAL - BAL - YOĞURT MASKESİ

Soyduğunuz portakal kabuklarını küpler halinde doğrayıp 3 gün boyunca güneşte kurumaya bırakın. Daha sonra bu kabukları bir blenderden geçirip toz haline getirin. Bu portakal kabuğu tozundan bir kaba 2 tatlı kaşığı koyun. Üzerine iki tatlı kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Temiz ve nemli yüzünüze uygulayın, yarım saat bekletip soğuk su ile durulayın. Haftada 2 defa yapabilirsiniz.

YULAF - BAL - YOĞURT MASKESİ

1 çay kaşığı bal, yulaf ve yoğurdu bir kasede iyice karıştırın. Parmak uçlarınız ile sadece sivilceli bölgelerinize uygulayın. 10-15 dakika bekleyip durulayabilirsiniz. Bu maske, sivilcelerinizi kökünden kurutmanızda çok etkili olacaktır. Haftada 1 veya 2 kere yapabilirsiniz.

ALOE VERA - ZERDEÇAL MASKESİ

1 çorba kaşığı aloe vera jeli ile yarım çorba kaşığı zerdeçalı bir kapta karıştırın. Hafif hareketlerle yüzünüze yedirin. 20 dakika bekleyip durulayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra yüzünüzü iyice kuruladığınızdan emin olun. Haftada 3 kez uygulanabilir.

SALATALIK- DOMATES MASKESİ

1- Salatalık ve 1 domatesi püre haline getirin. 2 yemek kaşığı domates püresi ve 1 yemek kaşığı salatalık püresini karıştırın ve yüzünüze sürün. Artan ürünleri bir sonraki maske için saklayabilirsiniz. Yarım saat sonra durulayıp yüzünüzü tamamen kurulayın. Her gün yapılabilir.

SİVİLCE OLUŞUMU ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILMALI

1- Sivilcelerinizi sıkmak, daha çok sivilce çıkmasına sebep olur. Ayrıca cilt yüzeyince leke ve izler oluşabilir. Bundan kaçınmalısınız.

2-Cildinizi temiz tutmalı ve dengeli bir şekilde nemlendirmelisiniz. Kuru veya fazla yağlı ciltler, sivilce oluşumuna daha yatkındır.

3- Sivilcelere iyi gelen maskeler, sivilcelerin oluşumunu önlemek için de kullanılabilir. Rutin cilt bakımınıza haftalık olarak sivilce maskeleri de ekleyebilirsiniz.

4- Yağlı ve sağlıksız besinlerden kaçınmalısınız. Vitamin bakımından zengin ve yeşil yapraklı sebzeler ile posalı meyveler tüketmek, cildin yağ depolamasını azaltacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal