Sivilce Yapan Besinler

Akne, genç ve yetişkin bireylerin mustarip olduğu bir çeşit deri rahatsızlığıdır. Özellikle gençlerde ortaya çıkan sivilceler, günlük hayatı aksatabilmekte, kişiyi görünümünden ötürü rahatsız ederek sosyal soyutlanmaya varıncaya dek hayatını etkileyebilmektedir.

22.06.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:58) Sivilce Yapan Besinler
Akne rahatsızlığına yol açacak hormon dengesizliği, kalıtsal özellikler ve cilt rahatsızlıkları olabileceği gibi beslenme kaynaklı problemler de bulunmaktadır. Bazı yiyecekler ciltte akne oluşmasını tetiklemektedir. Sivilce yapan besinler nelerdir? Hangi yiyecekler akneye sebep olur? Sivilcelerin azalması için nasıl bir beslenme düzeni ve içeriği oluşturulmalıdır? Bazı yiyeceklerin akne oluşumuna neden olduğu bilinmektedir. Şimdi, sivilceye neden olan yiyecekleri inceleyelim.
İşlenmiş Karbonhidrat Tüketimi
Akneye eğilimli cilt tiplerine sahip olan bireylerin yüksek miktarlarda işlenmiş karbonhidrat tüketmesi, sivilce oluşumunu tetiklemektedir. Özellikle beyaz un kullanılarak hazırlanan yiyecekler bu gruba girer. Geleneksel mutfağımızın ve yeme alışkanlıklarımızın çok büyük bir bölümünü oluşturmakta olan işlenmiş karbonhidratların tüketiminin azaltılmasının sivilce problemlerini azalttığı düşünülmektedir. İçerisinde işlenmiş karbonhidrat bulunan yiyeceklerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
• Makarna (özellikle beyaz unla yapılan makarnalar)
• Beyaz unla yapılmış ekmekler
• Krakerler
• Tatlı ve hamur işleri
• Şeker ve tatlandırıcılar
• Pirinç
• Şekerli içecekler
• Cipsler
Hazır Yiyecekler
Hamburger, kızarmış patates ve soğan halkası gibi fast food yiyecekler başlığı altında adlandırılan yiyecekler lezzetli olmalarının yanında hızlı servis edilmeleri sayesinde de insanlar için kolay tercih edilen yiyecek grubudurlar. Ancak junk food olarak da bilinen bu tarz yiyeceklerin aşırı tüketildiği durumlarda vücutta ve ciltte birtakım olumsuz sonuçlar yaşanabiliyor. Yüksek miktarda yağ, işlenmiş karbonhidrat ve tuz bulunduran bu tarz yiyecekler cildin yağlanmasına neden olur. Bu yağlanma da ciltteki siyah noktaların sivilceye dönüşmesine neden olacaktır.
Süt Ürünleri
Süt ve süt ürünleri tüketimi kemiklerin gelişimi ve sindirim sistemi sağlığını iyileştirici birtakım faydalara sahip olsa da sivilce oluşumunu tetikleyen besin maddeleridir.
Acı ve Baharatlı Yiyecekler
Çok baharatlı ve acı yiyecekler cildinizde doğrudan sivilce oluşmasına neden olmaz. Ancak ciltte gözle görülür seviyede kızarıklığı arttırarak sivilcelerin gelişmesine neden olabilir.
Çikolata
Çikolatanın neden sivilce yaptığına dair doğrudan bir araştırma bulunmasa da bazı araştırmalar sonucunda uzun süreli çikolata tüketiminin sivilce oluşumunu arttırdığı ortaya koyulmaktadır.
Şekerli İçecekler
Şeker içeren içecekler, akne eğilimli ciltlerde sivilce oluşumunu tetiklemektedir. Şeker, hormon kaynaklı aknelerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle yüksek miktarda şeker içeren yiyecek ve içecekleri beslenme listenizden çıkarmalısınız.
Kahvaltılık Gevrekler
Diyetlerin vazgeçilmezi kahvaltılık gevrekleri tüketiyorsanız cildiniz açısından bazı problemler yaratabileceğini belirtmek isteriz. Kahvaltılık gevreklerin içindeki işlenmiş tahıllar sivilce yapabilir.
Abur Cuburlar
Güzel bir film açtınız, izlerken yanında birkaç paket abur cuburun iyi gideceğini düşünüyorsunuz. Eğer sivilce probleminiz varsa bu davranışınızdan vazgeçmeniz gerekebilir, nitekim fazla miktarda ve düzenli olarak abur cubur tüketmek cildinizde sivilce oluşmasına neden olacaktır.
İşlenmiş Et Ürünleri
Sucuk, sosis, salam gibi işlenmiş gıdalar sivilce yapan besinler arasındadır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal