Sivilce ve Lekeler İçin Maske Nasıl Yapılır? Maske Tarifi

Sivilce çıkması da geçtikten sonra kalan lekesi de can sıkıcı olabiliyor. Eğer yüzünüzdeki sivilce lekelerinden rahatsızsanız yapabileceğiniz çeşitli maskeler mevcut. Peki sivilce ve lekeler için maske nasıl yapılır? İşte maske tarifleri...

26.09.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-12:53) Sivilce ve Lekeler İçin Maske Nasıl Yapılır? Maske Tarifi

Çıkan sivilcelerinizden veya cildinizde kalan sivilce lekelerinden sıkıldıysanız, doğal yöntemleri denemekte yarar var. En çok ergenlik döneminde ciltte görülen sivilceleri erken tedavi etmek iyi sonuç verecektir. Dış görünüşe önem verenler için sivilce sorunu daha çok sinir bozucu olabilmekte.

SİVİLCE İZLERİ NASIL GEÇER

Uzman bir cilt doktoru size iğneli lazer, kimyasal peeling, radyofrekans, IPL lazer yöntemlerini tavsiye edebilir. Bu yöntemler kısa zaman içinde olumlu sonuç alabileceğiniz yöntemlerdir. Fakat araştırmalara göre en sağlıklı yolun yine doğal yöntemler olduğu tespit edilmiştir.  Tarif edilen bu doğal yöntemler sivilce izi kremi ile aynı etkiyi verebilir. İşte 4 maske tarifi…

GÜL SUYU MASKESİ

Cilt temizleme denince herkesin ilk aklına gelebilecek bitkisel yöntemlerden biri gül suyudur. Cildi derinlemesine temizlemek için birebirdir. 110 ml gül suyu, iki yemek kaşığı balı, iki yemek kaşığı şekeri ve eczaneden alabileceğiniz E vitamini (iki yemek kaşığı kadar eklenecek) bir kaba alarak iyice karıştırın. Temiz bir pamuğu bu karışıma patırıp cildinize uygulayın. 5 dakikayı geçmeyecek biçimde bunu uygulayın. En son ise ılık suyla cildinizi güzelce yıkayın.

LİMON VE BAL MASKESİ

Sivilce ve lekeler için limon maskesi de tavsiye edilen maskeler arasında. Yapımı ise oldukça basit bir maske… 1 yemek kaşığı limon suyu ile 2 yemek kaşığı balı bir kalıba alın ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı 3-4 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ılık olmasını bekleyin.Yaklaşık 40 dereceye  gelince, sıkıntı olan kısma sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Sonra ılık su ile yüzünüzü iyice yıkayın. Sürdüğünüzde limon yüzünüzü gerebilir. Ilık su ile yıkadığınız zaman gerginleşme geçecektir.

BAL VE ELMA MASKESİ

Sivilce lekeleri için bir başka yöntem daha mevcut. Elma ve bal karışımı cildinizde vitamin etkisini artırarak olumlu etkiler gösterecek. Bir adet elma ve dört yemek kaşığı bal hazırlayın. Elmayı rendeleyip krem formuna getirilecek. Dört yemek kaşığı balı elmanın üzerine ilave edeceğiz ve karıştırın. Hafifçe cildimize sürüp 10-15 dakika bekleyin. Beklettikten sonra ılık su ile iyice temizleyin.

SİVİLCE İZLERİ İÇİN ALOE VERA MASKESİ

Birçok faydası ile bilinen aloe vera, bakteriler ile mücadele ederek sivilce sorununu kökten çözer. Ayrıca cildi nemlendirme özelliği de vardır. Aloe vera ile cilt temizliği nasıl yapılır? 

Önemli bir detay: Aloe vera yaprağını kestikten sonra bir tabağa içinden sıvı akacak şekilde dik olarak koyun. Bu yöntem aloe veranın içindeki sarı renkli bir sıvının akmasını sağlayacak. Yaklaşık yarım saat bu sıvı aksın diye bekletip sonrasında içindeki jeli çıkararak kullanmalısınız. Çünkü içinden ilk akan sarı sıvı yararlı değildir, hatta zararı dokunabilir. Ayrıca ilk kez uyguluyorsanız muhakkak alerjinizin olup olmadığını yarım saat kadar kolunuzda küçük bir bölgeye sürerek test edin.

  • 1. Yöntem: Aloe vera yaprağını kesin ve içindeki jeli pamuğun üzerine alın. Sivilce lekesi olan kısıma bu jeli sürün. 5-10 saat arası bekletirseniz, daha etkili sonuç alabilirsiniz. Beklettikten sonra ılık su ile temizleyin.Bu yöntemi düzenli şekilde uygulayarak sonuç alana kadar devam edebilirsiniz.
  • 2. Yöntem: Aloe vera jelini bir tatlı kaşığı kadar kalıba koyun, sonra iki çay kaşığı limon suyu ekleyin ve karıştırın. Ardından hafif hafif cildinize sürerek uygulayın. 12 dakika bekleyin ve su ile iyice yıkayın.
  • 3. Yöntem: Aloe vera jelini bir yemek kaşığı bal ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. 20 dakika gibi bir süre yüzünüzde karışımı bekletin ve sonra su ile temizleyin.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal