Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Hayatımızı hem ruhsal hem de fiziksel olarak olumsuz etkileyen sivilceler, hemen her yaşta bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Sivilceler, çoğu zaman yok olduktan sonra yerini lekelere bırakırlar. Doğru yöntemler uygulanırsa bu lekeler yok edilebilir.

23.06.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:35) Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce izleri nasıl geçer diye merak ediyorsanız öncelikle bu izlerin neden oluştuğunu da anlamanız gerekir. Çünkü sivilce lekelerinin oluşma nedenleri, uygulanacak yöntemleri de belirlemektedir.

SİVİLCE İZLERİ NEDEN OLUŞUR?

Sivilceler, kuruduktan sonra, cilt yüzeyinde kalan izler, genellikle yanlış tedavi yöntemleri uygulandığı için oluşmaktadır. Akne izlerini yok etmek için yapılan bazı yanlış işlemler, sivilceyi yok etse bile, deri altındaki yağ dokusuna zarar vererek iz kalmasına sebep olmaktadır. Bu sebepler haricinde stres, makyaj ürünleri, cildin yeterince temiz tutulmaması da bu izlerin oluşmasında etkendir.

Bu lekeleri yok etmek için, doğal yöntemlere başvurmak, bir uzman kontrolünde ilaç kullanmak veya uygulama yaptırmak en sağlıklısı olacaktır.

SİVİLCE İZLERİNİ YOK EDEN DOĞAL YÖNTEMLER

1- LİMON VE BAL MASKESİ

Sivilce izleri nasıl geçer diyorsanız, limon ve bal maskesi etkili bir yöntem olarak tavsiye edilebilir.

2 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı limon suyunu iyice karıştırın. Sonrasında, 4-5 dakika kadar kaynamaya bırakın. Kaynattığınız karışımı biraz ılıdıktan sonra lekeli bölgelerinize uygulayın. 15 dakika sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.

2- YOĞURT

Sivilcelerin yüzünüzde deforme ettiği alanları tedavi eden yoğurt, bir yandan da cildinize ihtiyacı olan nemi de sağlayacaktır.

Yüzünüzü kaplamaya yetecek kadar yoğurdu, göz altlarınız hariç tüm yüzünüze uygulayın. Etkiyi biraz daha arttırmak için 3-5 damla limon suyu da ilave edebilirsiniz. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

3- ALOE VERA MASKESİ

Cildi yenileyen ve besleyen aloe vera, sivilce izleri nasıl geçer sorusu için yapılan araştırmalarda, oldukça etkili olduğu kanıtlanmış bir bitkidir.

Satın alacağınız krem kıvamındaki saf aloe vera özünü, tüm yüzünüze veya lekeli bölgelerinize uygulayın. Yarım saat bekletip ılık su ile durulayın.

4- BUHAR BANYOSU

Gözenekleri çok iyi biçimde açan buhar banyosu hem yeni sivilcelerin oluşumunu önler hem de sivilce lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.

Büyük bir kaba kaynamış su doldurun. Suyun ılımasına izin vermeden, başını kaba olabildiğince yaklaştırın. Hava girmesini engellemek için başınızın her tarafını bir havlu yardımıyla kapatmayı unutmayın. Buharın tüm yüzünüze ulaşmasını sağlayın ve 10 dakika boyunca böyle bekleyin. Bu işlem ardından cilt bakım rutininizi gerçekleştirebilirsiniz.

5- LAVANTA

1 bardak suya bir tutam lavanta ekleyerek 15 dakika kısık ateşte, kaynatmadan demleyin. Suyunu süzdükten sonra bu karışımı içebilirsiniz. Her gün tüketilmesinde bir mahsur yoktur.

SİVİLCE LEKELERİNİ ÖNLEMEK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sivilce izleri nasıl geçer sorusuna önem verdiğimiz kadar bu lekeleri önlemek için de dikkatli olmak gerekir. Bu lekeleri olabildiğince önlemek için yapılacak en öncelikli şey, cildi temiz tutmak olacaktır. Her sabah ve her gece cildinizi mutlaka kirlerden arınmalısınız. Eğer makyaj ürünü kullandıysanız, bu ürünleri temizlemeden asla uyumamalısınız. Yapılan bu hata hem sivilce lekelerine sebep olacak hem de akneleri çoğaltacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal