Sirke İle Cilt Bakımı

Sirke ile cilt bakımı pek çok kişi tarafından epey merak konusu olmuştur. Sirke bilinen sayısız faydası ile son zamanlarda oldukça popüler olmaktadır. Günümüzde cilt bakımında da aktif olarak yer alan sirke, aynı zamanda temizlikte ve yemeklerde de kullanılmaktadır.

22.06.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:36) Sirke İle Cilt Bakımı
Sirkeyi cilt bakım rutinlerinize aktif olarak dahil etmeniz durumunda kesinlikle mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Pek çok farklı yararı ile gerçek bir yardımcı olan sirke ile cilt bakım söz konusu olunca harikalar yaratmak mümkün! Peki, sirke ile neler yapılabilir?
Cildi Güneş Işınlarına Karşı Korur
Sirkenin cilde sağladığı en büyük yararlardan bir tanesi zararlı güneş ışınlarına karşı koruyucu etki sağlamasıdır. Eğer güneşten kaynaklanan bir yanık ya da su toplama gibi durum ile karşı karşıya kalırsanız, ilk yapmanız gereken hareket cildinizi sirke uygulamak olmalıdır. Yalnız dikkat etmenizde fayda var! Sirke kesinlikle doğrudan uygulanmamalı ve su ile seyreltilmelidir. Tek başına sert bir bileşen olduğu için yanık vb. hasarlarda ciddi zararlar meydana getirebilir.
Kıl Dönmesini Yok Eder
Sirke ile cilt bakımı söz konusu olunca yapılması gereken bir diğer adım ise kıl dönmesi sorununa çare bulmaktır. Eğer kıl dönmesinden muzdaripseniz, hiç endişe etmenize gerek yok. Zira sirke, kıl dönmesi için en doğru çözüm olacaktır. Bir parça pamuğu elma sirkesine batırın ve kıl dönmesinin meydana geldiği bölgeyi nazikçe ovalamaya başlayın. Elma sirkesi asetik asit barındırır. Bu da kıl dönmesinin meydana getirdiği iltihaplanmayı sona erdirir. İşlem sonrasında kıl yumuşamaya başlar ve yerinden kolaylıkla çıkabilir.
Morlukların Geçmesini Hızlandırır
Cilt üzerinde yer alan morlukları geçirmek için yapılabilecek epey şey vardır, fakat elma sirkesi en doğru sonucu veren doğal yöntem olmaktadır. Sirke, iltihapla savaşır ve bunun sonucunda da zarar görmüş deriyi hızla onararak morlukların yok olmasını sağlar. Saf elma sirkesine batırılmış bir parça pamuğu morluğa uygulayın ve 1 saat boyunca bekleyin. Farkı göreceksiniz.
Sinek Isırıklarına İyi Gelir
Sinek ısırıkları, hem kaşıntı vermesi hem de sineğin ısırdığı bölgenin şişip kızarması gibi nedenlerden dolayı büyük bir sorun olarak görülmektedir. Ansızın meydana gelen sinek ısırıkları, bazı durumlarda ciddi rahatsızlıklar verebilir. Bu gibi durumlara karşı sinek ve böcek ısırıkları için elma sirkesi ile rahatlayabilirsiniz. Asidik bir yapıda olan elma sirkesi, bölgede meydana gelen yoğun kaşıntı hissini sona erdirir. İltihap karşıtı özelliği ile de oluşan şişme durumunu engeller ve sonuç olarak da iyileşme sürecinde gözle görülür bir ilerleme kaydeder.
Cilt Bakım Rutininde Kullanılabilir
Sirke ile cilt bakımı kesinlikle hafife alınmaması gereken bir nokta olmaktadır. Sirkeyi günlük cilt bakım rutininize ekleyerek kısa süre içerisinde ciddi sonuçlar elde edebilirsiniz. Özellikle su ile seyreltilmiş sirke ile yüz yıkama gibi işlemler ile siyah nokta, akne gibi problemlere veda edebilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal