Sıradışı Bir Lezzet: Manlama Tarifi

Yapılışı kolay ve pratik bir lezzet arayanlardansanız manlama tam size göre bir tarif. Manlama nasıl yapılır? Manlama malzemeleri nelerdir? Manlamayı hangi öğün tüketmek gerekir gelin birlikte bakalım.

04.11.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-10:48)
Ani acıkmalarda çabucak hazır hale getirebileceğiniz bu tarif kısa zaman içerisinde vazgeçilmezlerinizden olacak. Yufka, kıyma ve yoğurdun birleştiği ve bütünleştiği bu tadı bir tadan bir daha asla unutamıyor.
 
MANLAMA TARİFİ

MALZEMELER: 

4 yemek kaşığı tereyağı(2 yemek kaşığı kıymalı harç için), 1/2 adet soğan(yemeklik doğranmış), 200 gram dana kıyma, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı tuz,5 dal maydanoz(doğranmış),1 adet yufka

Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:

1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: 

Bir tavanın içinde tereyağı ve soğanı pembeleşinceye dek kavurun. Kıymayı da ilave edip, suyunu çekene dek tekrar kavurun.Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de kattıktan sonra karıştırın ve son raddede  doğranmış maydanozu da katıp ocaktan indirin.Yufkayı tezgaha güzelce serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkaları hafif ıslatın.Yufkanın tam orta yerine kavurduğunuz kıymalı harcı kare biçiminde yayın.
Önce üstten, daha sonra alttan kıymanın üstüne doğru katlayın. Süt-sıvı yağ karışımını fırça ile kalan yufka yüzeylerinin üstüne kare kare katlanana dek sürün.Geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyarak arkalı önlü kızarana dek pişirin.Üstüne çırpılan yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı gedirerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayafayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal