Sınav Gününde Nasıl Kahvaltı Yapmalıyız?

Sınav günlerinde kendimiz aşırı stresli hissederiz. Dolayısıyla baş ağrısı, mide de ağrı gibi stresin yarattığı belirtiler yaşarız. Bugünde yapacağımız kahvaltı çok önemlidir. Böyle günlerde kahvaltı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Neleri yememeliyiz? Detaylar haberimizde...

22.06.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-08:55) Sınav Gününde Nasıl Kahvaltı Yapmalıyız?

Coronavirüs salgınını yaşadığımız bu günlerde üniversite sınavına girecek öğrenciler daha da stresli. Bu stresi yaşanan öğrencilerin sabah güne güzel bir kahvaltı ile başlaması gerekir. Kendilerini bu şekilde motive etmeye başlayabilirler.

SINAV ÖNCESİ KAHVALTI TÜYOLARI

Üniversite sınavına çok az kalan bu günlerde coronavirüsten dolayı hem çocuklar hem de aileler endişe duyuyor. Bu endişeli halin geçmesi için güne güzel bir kahvaltı ile başlamak oldukça önemlidir. Uzm. Dyt. Sinem Usuk, üniversite sınavına girecek öğrenciler için sabah yapabilecekleri beslenme önerilerinde bulundu. Uzm. Dyt. Sinem Usuk, Sınav öncesi kahvaltı yapmanın hem beynin çalışması için hem de bedenin enerjisini alabilmesi adına mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Sınav sabahı hafif bir kahvaltı tercih edilebilir. Alınması gerekli olan protein, karbonhidrat ve yağın yeterli ölçüde alınması gerekir. Mideyi acıkmamak düşüncesiyle çok fazla doldurmamak da gerekir. Sınav gününde sağlıklı beslenmek için ceviz, fındık, yoğurt, peynir ve zeytin tüketebilirsiniz.

HANGİ BESİNLERDEN UZAK DURULMALIDIR?

Sınav günleri yapacağınız kahvaltıda poğaça, açma, kurabiye, kek gibi beyaz undan yapılmış olan yiyecekleri yememelisiniz. Oldukça fazla şeker içeren çikolata da tüketmemelisiniz. Bunula beraber sucuk, salam gibi işlenmiş ürünler susuzluk hissi yapacağından sınav sabahı tüketilmesi önerilmemektedir.

Sınav sabahları yorgunluk, halsizlik hissetmeniz çok normal. Bu durumu geçirmek için Türk kahvesi ya da filtre kahve gibi içecekleri tercih etmemelisiniz. Çünkü kahve stres seviyenizi artırır. Onun yerine çay içebilirsiniz. Mutlaka da bolca su tüketmeyi unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal