Sık Sık Mantar Oluyorsanız Dikkat! Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Genital bölge temizliği yanlış yöntemlerle yapıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Yanlış ürünler ya da sağlıklı olmayan çamaşırlar, o bölgedeki tehlikeyi arttıran nedenlerdendir. Peki genital bölge temizliği nasıl yapılmalıdır gelin birlikte bakalım.

20.05.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-11:08)

Tüm kadınların hassas davranması gereken konuların başında genital bölge temizliği gelmektedir. Genital bölge temizliğinde dikkatli olunmadığında ortaya çıkabilecek mantar, egzama gibi bir çok hastalık kapınızı çalabilir. İşte genital bölge bakımında püf noktaları.

GENİTAL BÖLGE TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

- Genital bölgede terlemeyi kontrol altına almak için ilk yapmanız gereken adım iç çamaşırı tercihleridir. Sentetik olmayan pamuklu iç çamaşırları tercih ederek genital bölgedeki terlemeyi azaltabilirsiniz. Aynı zamanda günlük hayatta giydiğiniz dar pantolonların sizi rahatsız etmeyecek şekilde olmasına özen gösterin.

-Banyo, deniz ve havuz ardından genital bölgenizi iyice kurutmalısınız. Bu yöntem genital alanda mantar ve kaşıntı oluşumlarının önüne geçmeye destek olmaktadır. 

-Genital bölge hijyenini sağlarken özellikle banyoda sadece su ile bu bölgeyi yıkamaya özen gösterin, sabun ve alkali PH'daki ürünleri kullanıyorsanız hemen bırakın!

-Tuvalet sonrasında genital bölge temizliği yaparken daima önden arkaya doğru temizlemelidir. Tuvalette aynı şekilde sabun veya herhangi bir temizleme jeli kullanmamalısınız. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal