Siirt’in Meşhur Kurutu Nedir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Siirt’in geleneksel yiyeceklerinden biri olan kurut oldukça tüketiliyor. Peki, nasıl yapılıyor ve hangi hastalıklara iyi geliyor?

05.12.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-16:26)

Siirt yöresine ait olan ve tanınan kurut yiyeceği hakkında merak edilenleri yazdık. Peki, kurut hangi hastalıklara iyi geliyor?

SİİRT’İN MEŞHUR KURUTU NEDİR? HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Siirt’te satışa sunulan kurut, kendine has tadıyla bir zamanlar en fazla yenen ürünün başında geliyordu. Ama son vakitlerde bu ürüne olan ilgi azaldı. Kurutun tansiyon, şeker ve kalp gibi hastalıklara iyi geldiğini ifade eden satıcı Abdulkadir Toprakçı, soğuk geçen kış aylarında hastalıktan korunmak için iyi bir besin olduğunu, senelerden beri tüketilmekte ve Siirtliler tarafından özellikle soğuk geçen kış günlerinde sofralarda eksik olmayan bu yiyeceğin aynı zamanda ucuz olması sebebiyle en fazla dar gelirli ailelerin mutfağından eksik olmadığını ifade etti. Göçebeler tarafından yazın yaylada yapılıp kurutulduktan sonra kışın piyasaya sunulan kurutun alıcı beklediklerini ifade eden Toprakçı, “Kurut yaylada yapılıyor. Yaz vaktinde yapılıyor, kış vaktinde burada tüketiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal