Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?

MasterChef’te 24 Eylül 2020 tarihinde yarışmacılardan istenen şıhıl mahşi yemeği oldu. Somer Şef’in özel tarifi olan Şıhıl Mahşi nasıl yapılır? İşte şıhıl mahşi tarifi detaylarıyla…

25.09.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-09:11) Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?

MasterChef 2020’de dün akşam bireysel dokunulmazlık oyunu için Somer Şef, yarışmacılara Şıhıl Mahşi’nin püf noktalarıyla yapılışını anlattı. Peki, Şıhıl Mahşi nasıl yapılır? 

MALZEMELER

Kabak

Kuzu kıyma

Haşlanmış nohut

Soğan

Sarımsak

Tereyağı

Sumak

Pul biber

Karabiber

Tuz

Çeri domates

Maydanoz

Zeytinyağı

Salça

Koruk suyu

Nişasta

YAPILIŞI

BİRİNCİ ADIM

Öncelikle kabakların baş kısımlarını kesin. Kabaklardan kapak yapabilmek için kabağın çapı kadar dilimleyin ve içlerini oyun. Bir çatal ile kabakların kabuklarına çizikler atın ve aynı boylarda kesip derin bir tava veya tencereye koyduğunuz yağın içinde 5 dakika altın rengini alana kadar kızartın ve peçete yardımı ile fazla yağını alarak kabakları güzelce tuzlayın.

İKİNCİ ADIM

Tereyağını bir tavada eritin ve yemeklik şekilde doğradığınız soğan ile sarımsağı ilave ederek hafif soteledikten sonra kıymayı koyun. Yaklaşık 6-7 dakika orta ateşte kavurun ve haşlanmış nohutlar, pul biber, karabiber, sumak ve tuzu da koyup biraz soğumasını bekleyin.

ÜÇÜNCÜ ADIM

Küçük bir tencerede soğan ve sarımsağı soteleyin ve sonra ikiye bölünmüş çeri domatesleri koyup, yaklaşık yarım saat kadar orta ateşte pişirin. Tuz ve şeker ekleyip süzgeç yardımı ile sosu suyunu süzün. Gerek olursa nişasta ile bağlayın.

Zeytinyağı ve maydanozları sapları ile birlikte mutfak robotundan çekin. Homojen bir karışım aldıktan sonra ufak bir tencerede 10 dakika kaynattın ve 15 dakika kadar dinlenmesini bekleyin. Bir tülbent yardımı ile yağı süzün, sonuç olarak yeşil bir yağ ortaya çıkacak.

Sarımsakları tuzla ezip, yoğurt ile çırpın. Soğuk ürünleri şıhıl mahşi pişinceye kadar dolaba koyun.

DÖRDÜNCÜ ADIM

Kızarttığınız kabakların içini hazırladığınız harç ile doldurun ve kapaklarını üzerlerinde 1 parmak boşluk kalacak biçimde kapatın. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika su, salça ve koruk suyu karışımı ile fırına pişirmeye koyun. Pişirdiğiniz şıhıl mahşilerin üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip, çeri domates sos ve maydanozdan çıkardığınız yağ ile tatlandırarak sıcak şekilde servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal