Sıcacık Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoliyi sevmeyenlere bile brokoli sevdirecek enfes bir çorbaya ne dersiniz? Vitamin ve lezzet deposu bu harika tarifi mutlaka denemek isteyeceksiniz. En leziz brokoli çorbası için tarifimize göz atın.

21.11.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-10:08)

Hem pratik hem de lezzetli tam bir şifa deposu brokoli çorbası, kış akşamlarında içinizi ısıtacak. 

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER: 

500 gram brokoli,7 su bardağı su,1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı un,1,5 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI: 

Küçük parçalara böldüğünüz 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile beraber haşlayın. Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir ile onları çıkartın ve suyunu bir kenara koyun. Sonrasında derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu da üstüne ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana dek kavurun.

Kavrulan unun içine brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ilave edin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle devamlı karıştırın. Bu ayarda 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine alın. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması adına el blenderından geçirin ve son aşamada üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi katarak karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak şekilde servis edin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal