Sezaryen İzleri Ameliyatsız Yok Edilir mi?

Sezaryen izleri ameliyat olmadan yok edilir mi? Pek çok anneyi rahatsız eden sezaryen izinden limon uygulayarak kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte en basit yöntemlerle bundan kurtulmanın yolları.

06.11.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-12:41)

Son yıllarda pek tercih edilmese de sezaryenle doğum yapmak kadınların kurtarıcısı olan bir durumdur. Doğumun ardından izleri yok etmek için doğal neler yapmak gerekir gelin birlikte bakalım.

SİGARA VE ALKOL KULLANANLAR DİKKAT! 

Sezaryen izleri her kadında değişiklik gösterir. Yara izinin iyileşmesinde cildin kollojen dokusu oldukça önemlidir. Yaşın ilerlemesi ile beraber derinin elastikiyetinin azalması da yaranın iyileşme zamanını uzatmaktadır. Eğer sağlıksız bir hayatınız varsa yara izleriniz daha zor iyileşir. Sigara ve alkol kullananların yara izleri daha geç iyileşmektedir.

AMELİYATSIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ! 

Sezeryandan sonra bakım bir hayli önemlidir. Yaranın enfeksiyon kapması iz oluşmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple ameliyatın ardından doktorun tavsiyelerine uyarak hareket etmek mühimdir. Ameliyat izi aşağıda kalsa da bazı kadınları rahatsız etmektedir.

Bu izi yok etmek için doğal yollara başvurulur. Roka suyunun ve roka tohumlarının sürülmesi yöntemi yara izlerine iyi gelir. Limon da aynı şekilde yara izlerinin yok edilmesinde yardımcı olan şeylerdendir. Ancak burada en önemli olan şey mutlaka doktor onayının alınmasıdır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal