Sert Sivilcelerden Nasıl Kurtuluruz? Kistik Akneyi Yok Etmek Mümkün mü?

Yüzümüzdeki bazı sivilceler daha sert ve top şeklinde olur. Bu tür sivilcelere kistik akne denir. Kolay kolay iyileşmeyen ve elimizi sürdüğümüzde bizi rahatsız eden bu sivilceleri nasıl yok edebiliriz? Kistik sivilceleri ortadan kaldırmanın yöntemleri nelerdir? İşte sizi bu dertten kurtaracak maske önerisi.

15.04.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-13:45) Sert Sivilcelerden Nasıl Kurtuluruz? Kistik Akneyi Yok Etmek Mümkün mü?

Özellikle alın, burun kenarı ve çene gibi bölgelerimizde daha sık görülen kistik sivilceleri tamamen ortadan kaldıracak bir yöntemimiz var! Kistik sivilce nasıl geçer? 

KİSTİK SİVİLCE GEÇER Mİ?

Elle sıkmamamız gereken sivilce türlerindendir kistik sivilceler. Daha çok gençlerde görülen kistik sivilcelerden kurtulmak için evde uygulanabilecek bu yöntemlere göz atabilirsiniz!

Karbonat yöntemi: Cilt bakım ritüellerinin olmazsa olmazı olan antiseptik özellikli karbonat, aynı zamanda doğal bir antibakteriyeldir. Sivilce ve siyah noktalarla beraber kistik sivilcelerin iyileşmesini de sağlıyor. Derin bir kasenin içerisine 1 veya 2 yemek kaşığı karbonat ile bir miktar su ekleyin. Hamurumsu bir kıvama gelinceye kadar karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı sivilcelerin üzerine sürerek yaklaşık 20 dakika bekleyin. Karbonat maskesini haftada bir kaç kere yaparakk kistik sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

KİL MASKESİNİ İHMAL ETMEYİN!

Ciltte bulunan fazla yağ dengesini korumanın ve kistik sivilce oluşumunun önüne geçmenin bir diğer yolu da kil maskesidir. Kil maskesi cildinizdeki fazla yağı dengeleyerek kistik sivilce oluşumu aynı zamanda cildinizi siyah noktalardan arındırabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal