Helva kültürümüz Osmanlı saraylarına dayanmaktadır.Ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir.Peki, sert helva nasıl yapılır? İşte tarifi haberimizde...

SERT UN HELVASI İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı dolusu un

120 gr tereyağı

1 su bardağı dolusu pekmez

7 yemek kaşığı şeker

2.5 su bardağı dolusu su

1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri koyalım.

Tencereyi harlı ateşe koyup şerbeti kaynamaya bırakalım. Derin ve geniş bir tencerenin içerisine unu koyalım. Unu rengi değişene dek kavuralım. Un beyaz renkten hafif kahverengi tona döndüğünde kıvam almış demektir. Burada dikkat edilmesi gereken un kavrulurken sürekli karıştırılması gerekli ve karıştırma işleminin tahta kaşıkla olması gerekir. Unun rengi kahverengi olduğunda ve kokusu hoş bir koku olduğunda içerisine tereyağını koyalım. Bu esnada ocağın altı kesinlikle kapalı konumda olmalıdır. Çünkü un ve tencere yeterli sıcaklıkta olacağından ocak açık konumda olursa un yanmaya başlar ve tereyağı ile birlikte yanan un kötü kokar. Bu duruma maruz kalmak istemeyenler ocağı kapatıp sürekli karıştırarak tereyağını eritmeliler. Tereyağı eridiğinde unun üzerine cevizi ilave edelim. Şerbetin altını kapatalım ve içerisine pekmezi dökelim. Şerbeti olduğu gibi una ilave edelim. Bu arada tencerenin altını yakalım ve kısalım. Şerbeti ilave ederken yine devamlı olmak kaydıyla karıştırmayı sürdürelim. Şerbet bittiğinde ocağı kapatıp, helvayı son kez karıştıralım. Helvayı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis kısmına geçebiliriz. Helvanın servisini, minik kağıt kek kalıpları içerisinde yapabiliriz. Böylece tek porsiyonluk şık bir sunum olur. Veya kaşık kaşık alıp tepsiye sıralayabiliriz. Sunum tamamen hayal gücüne bağlıdır. Sert un helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın