Özel günlerde sıkça yapılan şerbetli tatlılar büyük bir özen ve çabayla birlikte ortaya çıkmaktadır. Zamanınızın çoğunu alan bu tatlıları hazırlama süreçlerinin ardından en son adım olarak şerbet hazırlama adımı da büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle onlarca saatinizi almış binbir emekle hazırladığınız tatlının mükemmel olabilmesi adına şerbetin tadının güzel ve uzun süreli tüketime uygun olması da büyük önem taşımaktadır. Bu durumu sağlamak amacıyla dikkat edeceğiniz bazı noktalar sayesinde bu adımı kusursuz bir şekilde sona erdirmek mümkündür.

Hazırladığınız şerbetin şekerlenmemesi adına şekeri ocağa koyduktan sonra mutlaka karıştırmayı bırakmamak gerekiyor. Özellikle şeker iyice eriyinceye kadar mutlaka hiç bırakılmadan karıştırılmalıdır. Şerbet kaynayana kadar bu işlemi tekrar etmek şerbetin mükemmel olabilmesi adına oldukça önemlidir. Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alınmadan beş dakika kadar bekletilmelidir. Ardından şerbeti karıştırarak içerisine bir limonun suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bu işlem bittikten sonra son adım olarak şerbeti soğumaya bırakabilirsiniz. Bu işlem şerbetinizin erken şekerlenmesini önleyerek tatlınızın daha lezzetli olmasına  yardımcı olacaktır.