Selülit Giderici Besinler

Genellikle bacak ve kalça bölgelerinde meydana gelen selülit bir tür şekil bozukluğudur. Portakal kabuğuna gibi bir görüntüye neden olur. Peki selülitten nasıl kurtuluruz? Hangi besinler selüliti engeller?

29.01.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-14:39) Selülit Giderici Besinler

Genellikle bacak ve kalça bölgelerinde meydana gelen selülit bir tür şekil bozukluğudur. Portakal kabuğuna gibi bir görüntüye neden olur. Bu görüntü kış aylarında rahatsız etmese de yaz mevsiminde en çok şikayet edilen sorunlardan biridir. Peki selülitten nasıl kurtuluruz? Hangi besinler selüliti engeller?

ANANAS

Potasyum bakımından zengin, C vitamini kaynağı, bromelain’le dolu olan ananas, kan dolaşımını yükselmede mükemmel bir kaynaktır. Ananas, içeriğindeki , sindirime ve enflamasyonun giderilmesine ve engellenmesine yardımcı olan bromelain enzimi sayesinde yağ hücrelerinin çevresini saran hasarlı dokuyu parçalar ve yağların depolanmasını engeller.

KUŞKONMAZ

Sofralarda görmeye pek alışık olmasak da Kuşkonmaz da selülit giderici besinlerden biridir. Bu sağlıklı sebze kan dolaşımını normal düzeyde tutar. Kılcal damarları güçlendirir. Bunun yanında vücudu toksinlerden temizlemeye destek olur ve idrar söktürücü özelliği vardır.

YEŞİL ÇAY

Pek çok yararı olan ve son zamanlarda gittikçe çok tüketmeye başladığımız yeşil çay güçlü, sağlıklı bir cilt için tüketilmesi gereken bir besindir. Barındırdığı katesin ile yağ yakımını hızlandıran yeşil çayın çok güçlü anti-aging etkisi bulunmakta.

KIRMIZI BİBER

Kırmızı acı biber de selülit ile mücadelede en yardımcı olan besinlerden biridir. Vücudun içten ısı üretmesini sağlayan kırmızı acı biber, böylece vücudun daha hızlı yağ yakmasına yardımcı olur.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal