20 Şubat 2019
  • Istanbul
  • Ankara -1°
  • Izmir
İmsak 06:21
Güneş 07:46
Öğle 13:23
İkindi 16:20
Akşam 18:50
Yatsı 20:10
BIST101.742
Dolar5,2888
Euro6,004
Altın228,13

Şekerpare Tatlısının Tarifi

Şerbetli tatlıların lezzeti bir başka diyenlerdenseniz, sizler için hem pratik hem de çok lezzetli şekerpare tatlısının tarifini paylaşıyoruz.

Şekerpare Tatlısının Tarifi

Şerbetli tatlıların lezzeti bir başka diyenlerdenseniz, sizler için hem pratik hem de çok lezzetli şekerpare tatlısının tarifini paylaşıyoruz. İşte Ramazan Bingöl'e ait şekerpare tarifi...

Tatlı için gerekli malzemeler;

- 250 gram un

- 1 kabartma tozu

- 60 gram irmik

- 25 gram sıvı yağ

- 2 adet yumurta

- 75 gram pudra şekeri

- 100 gram katı yağ

Şerbeti için gerekli malzemeler;

- 500 gram şeker

- 500 gram su

- Kaynar olacak şekilde verilecek

Yapılışı;

Un, kabartma tozu, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, ve katı yağ olmak suretiyle hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurmuş olduğumuz şekerpare hamurunu 30 gramlık parçalara ayırıp yuvarlıyoruz. Daha sonra üzerini fındık ile süsleyip fırına veriyoruz. 180 derece sıcaklıkta 30 dakikada hazır olan şekerparemizi sıcak şerbet ile şerbetleyip dinlenmeye bırakıyoruz. Hazır olan tatlımızı 3 adet 1 porsiyon olacak şekilde üzerini toz fıstık ile servis edebiliriz.



Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Kadın Haberleri