Domatesli Şehriye Pilavı Tarifi

Püf noktaları ile domatesli şehriye pilavı tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun!

14.05.2018-18:04 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-18:04)

Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şehriye pilavını domates ile harmanlayınca lezzetine daha da bir lezzet ekleniyor!

Demir, potasyum, kalsiyum, fosfor mineralleri ve A, B, C vitaminlerini içeren domates sunduğu faydalar ile pilavı sağlıklı bir boyuta ulaştırıyor. Püf noktaları ile domatesli şehriye pilavı tarifi

DOMATESLİ ŞEHRİYE PİLAVI

Domatesli şehriye pilavı için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı arpa şehriye

- 2,5 su bardağı su

- 2 adet domates rendesi

- Sıvı yağ

- Tuz

- Karabiber

DOMATESLİ ŞEHRİYE PİLAVI NASIL YAPILIR?


Lezzetli bir şehriye pilavının püf noktası şehriyeyi domates ile buluşturmaktır. Domatesli şehriye pilavı için ilk olarak sıvıyağı tencereye ekleyin ardından da bir su bardağı arpa şehriye ilave ederek birkaç dakika kavurun. Şehriyenizin rengi koyulaşınca kalan bir bardak arpa şehriyeyi de tencereye ilave edin.

Öncesinde kabuklarını soyup, rendelenmiş olduğunuz domatesleri tencereye ilave ederej, suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyip pişmeye bırakın. Tadını ve sertliğini kontrol ettikten sonra pişen pilavınızın altını kapatıp ağzına havlu kağıt koyarak 15 dakika demlendirin. Afiyet olsun.

DOMATESLİ ŞEHRİYE PİLAVI KAÇ KALORİ?

1 tabak domatesli şehriye pilavının 284 kalori olduğunu bildirmektedir. Domatesli şehriye pilavını diyet öğünlerinizde gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal