Şeftalili Galette Yapımı

Yaz aylarında yapmaktan zevk alacağınız ve lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakacak olan Şeftalili galette yapmaya ne dersiniz? Eminiz ki lezzetinden parmaklarınızı bile yiyeceksiniz. İşte şeftalili galette tarifi...

Şeftalili Galette Yapımı

Şeftalili Galette Yapımı

En hafif ve en doğal şekerli lezzetlerden biri olan bu tarifi isterseniz bir beş çayına ya da kahvaltınızıda şekerli bir lezzet olarak kullanabilirsiniz.

HAMUR MALZEMESİ

  • 120 gr küp küp doğranmış 10-15 dakika buzlukta bekletilmiş tereyağı.
  • 180 gr un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi

HAMURUN ÜZERİ

  • 3 orta boy sert şeftali
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

NASIL YAPILIR

Önce Un, irmik, tereyağı ve şekeri bir kaba koyarak mikser yardımıyla iyice çırpın. Kum gibi olunca sirkeyi ve azar azar suyu ilave edin. Ardından hamur toparlandığı anda streçleyip 15 dakika kadar buzlukta bekletin. Bu sırada şeftalileri kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Sonra şeker ve nişastayla bir kapta karıştırın. Hamuru dolaptan çıkartıp 2 yağlı kağıdın arasına koyup pizza hamuru inceliğinde yuvarlak şekilde açın. Hamurun dış çevresinde 2 parmak kadar boşluk bırakarak orta yerine şeftalileri dizin ve kenarlarından pizza hamuru gibi kapatın. 180°C ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Bu lezzeti soğumadan, sıcakken ve çıtırlığını kaybetmeden hemen servis edin. Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR