Sebzeli Pikan Gremolata Nasıl Yapılır?

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve içerisindeki doğal vitaminler ile hastalıklarla mücadeleye yardımcı olan 'Sebzeli Pikan Gremolata' tarifini sizin için derledik.

Sebzeli Pikan Gremolata Nasıl Yapılır?

Sonbaharın yorgun ve kırgın etkisini üzerinizden atmanızı sağlayacak tarifimizle sizlerleyiz. İşte enfes sebzeli pikan gremolata tarifi.

SEBZELİ GREMOLATA TARİFİ

Malzemeler:

-50 gram bebek havuç
-Su
-50 gram panko 
-Deniz tuzu
-50 gram kara havuç
-50 gram kuzu göbeği mantarı
-2 adet bebek enginar
-4 adet taze patates
-4 adet kuşkonmaz
-1 adet brokoli

Tencerede kaynayan suyun içine sebzeleri ilave edin ve sertlik derecelerine göre haşlayın. Haşladığınız sebzeleri çıkardıktan  sonra buzlu soğuk su dolu bir kabın içine alın. Ardından kenara alıp bekletin.

Gremolata için malzemeler:

-20 gram pikan cevizi
-2 gram sarımsak
-1 demet maydanoz
-1 adet marul
-Zeytinyağı

Panko, sarımsak ve deniz tuzunu 180 °C fırında bir süre dinlendirin. Pikan cevizlerini de bu şekilde fırınlayın. Ardından bütün malzemeleri karıştırın. İçerisine maydanoz ve zeytinyağı da ekleyerek tatlandırın. Kenara koyduğunuz sebzelerin üstlerine pikan cevizli gremolata ve marul yapraklarını ekleyerek ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri