Sebzeli Bazlama Tarifi

Sebzelerin muhteşem uyumuyla bazlamanın yumuşaklığını bir araya getiren bu lezzet ile adeta mutluluktan uçacaksınız.

Sebzeli Bazlama Tarifi

Bazlama yumuşak bir ekmek türüdür ve sosu içine çeker. Bu da size lezzeti bol bir tarif sunar. İşte, sebzeli bazlama tarifi…

MALZEMLER

1 kırmızı soğan

1 dolmalık kırmızı biber

1 dolmalık sarı biber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı Meksika fasulyesi

Tuz

4 bazlama

Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

SALSA SOSU İÇİN

1 su bardağı rendelenmiş domates

3 dilim jalepano biberi

1 soğan

1 yemek kaşığı sirke

Tuz

Karabiber

3 yemek kaşığı kişniş

3 diş sarımsak

NASIL YAPILIR?

Soğanı piyazlık biberleri jülyen kesi/p zeytinyağında soteleyin. Meksika fasulyesini katıp tuz ile tatlandırın ve ocaktan kaldırın. Bazlama ekmeklerini ortadan ikiye bölün. Arasına sebzeli harçtan koyup rendelenmiş çedar peyniri dökün. Öteki ekmek parçası ile üstünü örtün. Bazlamaları tost makinesinde çedar peyniri eriyinceye dek ısıtın. Salsa sosu hazırlamak için rendelenmiş domatesleri tuz ve karabiberle lezzetlendirip pişirin. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca ocaktan kaldırın. Kalan tüm malzemeyi katıp tüm malzeme güzelce özdeşleşene dek blenderdan geçirin. Bazlamaları dörde ayırıp yanında salsa sos ile servis edin.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri