Sebze Cipsi Yapmanın En Pratik Tarifleri!

Marketlerde satılan sağlıksız yağlarla dolu cipsleri yemek istemiyorsanız evde kendi cipsinizi yapmaya ne dersiniz? Sebze cipsi, tuzlu atıştırmalıklar yemenizden ödün vermeden kendinize iyi bakmanın sağlıklı yollarından biridir. Bu cipsleri evde koruyucu ya da zararlı maddeleri kullanmadan hazırlayabilirsiniz.

22.04.2019-14:19 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-19:54) Sebze Cipsi Yapmanın En Pratik Tarifleri!

Güzel sebze cipsi yapmanın püf noktası doğru sebze ve çeşniyi seçmektir. Yapması bir hayli basit olduğu için, önemli olan seçeneklerinizin neler olduğunu bilmenizdir. Cipslerinizi tuzlu, baharatlı ya da istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır olmaları için bol bol sebze yağı kullanmalısınız. Tabii sebze cipsi yapmak için fırınınızdan da yararalanabilirsiniz. Cipslerinizi favori soslarınıza batırmayı da ihmal etmeyin!

YUKA CİPSİ

Malzemeler

  • 4 adet yuka
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (50 ml)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 iri taneli tuz
  • 4 bardak su (1 litre)

Hazırlanışı

  1. Evvela yukaların kabuğunu soyup bir kenara bırakın.
  2. Bir tencere suyu ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Yukaları yuvarlak yuvarlak kesin ve tencereye atın.
  4. Ardından yumuşayana kadar 15 dakika pişirin.
  5. 15 dakika sonra ocaktan alın, süzün ve kızartma kağıdına yerleştirin.
  6. Dilimlerin üzerinde zeytinyağı ve tuz gezdirin.
  7. Fırının sıcaklığı 160ºC olsun ve iki tarafı da 5 dakika boyunca pişsin ya da her kenarlarının altın rengine dönmesini bekleyin.

PATLICAN CİPSİ

Malzemeler

  • 2 kase dilimlenmiş patlıcan (160 g)
  • 1 dal maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)
  • 1 tutam çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı kimyon (15 g)
  • 2 diş doğranmış sarımsak (7 g)

Hazırlanışı

  1. Soğanları jülyen doğrayın. Üstlerinde zeytinyağı gezdirip biraz karabiber ve kimyon dökün. Bir kenara ayırın.
  2. Sonra pişirme kağıdının üstüne patlıcanları serin ve tuz ekleyin. 15 dakika boyunca dinlendirin.
  3. Maydanozları güzelce doğrayın. Sonrasında ezilmiş sarımsak ve biraz da karabiber ekleyin.
  4. 15 dakika sonra soğan ve sarımsak karışımını patlıcanların üstüne gezdirin.
  5. Ardından fırında 160ºC’de 25 dakika boyunca pişirin. Her yeri eşit pişsin diye işlemin yarısında cipsleri çevirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal