Saten Kumaşlarınızı Nasıl Temizlersiniz? İşte Püf Noktaları!

Saten kumaşlar özellikle özel günler için giyeceğimiz kıyafetlerde tercih ettiğimiz kumaş türüdür. Saten kumaşların temizlenmesi nasıl yapılır? Saten kumaşları makinede yıkamak doğru mudur? İşte saten kumaş hakkında merak ettikleriniz.

16.07.2019-13:04 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-12:49) Saten Kumaşlarınızı Nasıl Temizlersiniz? İşte Püf Noktaları!

Parlak ve kaygan bir yapıya sahip olan bu kumaşları temizlerken olukça dikkatli olunması gerekiyor. Çok kolay bir yıpranan saten kumaş, temizliği açısından bu noktada çok büyük önem taşıyor.

SATEN YIKAMANIN PÜF NOKTALARI  

Saten kumaşın mandalla bir çamaşır ipine iki ucundan tutturulduktan sonra zemin yıkanmalıdır ve kırışmaması için özenli davranarak yerleştirilmelidir. Saten kumaşın iki tarafında çamaşır ipi üstünde astıktan sonra büyük bir temizleme spreyinin içine saf su ve asitsiz bebek deterjanı ilave etiikten sonra spreyi iyice sallayınız.

Kumaşın üstüne bu karışımı sıkınız. Sonrasında deterjanlı su ile ıslattıktan sonra bekletin. Sprey şişesi ile uygulama gerçekleştirdiğiniz için yine aynı şişenin içerisine salt ılık su ekleyip sallayarak durulama işlemine geçebilirsiniz. Şişe içerisine sıcak su ya da ılık su katıp sonra kumaşı nazikçe sıkarak asma yöntemi ile kurutunuz. Temizlik işleminiz bittikten sonra bir koltuğun üzerine ya da amaşır ipinin üzerine asın. Kendiliğinden kuruması için bekleyin. Asla ütülemeyin. Kurutma makinasına atarsanız kumaşa zarar verebilir. Dikkatli olmaızda fayda var. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal