Şarkılı Yemeğin Destanı! Şakşuka Tarifi!

Akdeniz ve Ege de sıklıkla tüketilen ve bir meze olan şakşuka onlarca yıllık tarihiyle şimdi damaklarınızı tadlandırmaya geliyor. İşte sizlere enfes bir lezzet olan şakşuka tarifi.

03.12.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-08:52)

Akdeniz ve Ege de sıklıkla tüketilen ve bir meze olan şakşuka onlarca yıllık tarihiyle şimdi damaklarınızı tadlandırmaya geliyor. İşte sizlere enfes bir lezzet olan şakşuka tarifi.

MALZEMELER

2 adet patlıcan
Bir adet patates
Bir adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir çay bardağı zeytinyağı
Kıyılmış maydanoz
Tuz

YAPILIŞI

İlk olarak patlıcanların sap kısımlarını kesin ve alacalı bir şekilde soyun. Sonrasında patlıcanları küp küp olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da küp şeklinde doğrayın. Biberleri de ince halkalar şeklinde kesin. Soğanı yemeklik olacak şekilde, sarımsakları da ince ince kıyın. Zeytinyağını teflon tencereye dökün ve ısıttıktan sonra doğradığınız patlıcanları yağda kızartın. Kızaran patlıcanların yağı süzülmesi için bir kenarda bekletin. Sıra geldi sosunu hazırlamaya. Bunun için ayrı bir tavada zeytinyağı ısıtın. Isınan tavaya biberleri ekleyip kavurmaya başlayın. Biberler soğan ve sarımsakları ekleyin. Kısa bir süre sonra domatesi de ilave edin. Birkaç dakika sonra da salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.

Malzemeler iyice piştikten sonra bir bardak sıcak su ve tuzu ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.Sıra geldi sosunu hazırlamaya. Bunun için ayrı bir tavada zeytinyağı ısıtın. Isınan tavaya biberleri koyarak kavurun. Biberler soğan ve sarımsakları koyun. Kısa bir süre sonra domatesi de ekleyin. Birkaç dakika sonra da salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tüm malzemeler güzel bir şekilde piştikten sonra bir bardak sıcak su ve tuzu ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatın. 10 dakikanın ardından  sosa kızarttığınız patlıcanları ekleyin ve ocaktan alın. Servis aşamasında üzerine doğranmış maydanozu koyun. Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal