Sarımsak Saça Nasıl Sürülür?

Sarımsağın saça faydaları say say bitmez. Saç dökülmesi ve kepek problemi yaşayanlar sarımsağı saçlarına uygulayabilirler. Peki sarımsak saça nasıl sürülür?

22.06.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:59) Sarımsak Saça Nasıl Sürülür?

Sarımsağın saça faydalarını bilmeyen yoktur herhalde. Sadece saç mı? İç organlarımıza, derimize ve bağışıklık sistemimize de çok büyük yarar sağlıyor kuşkusuz. Hatta uzmanlar her gün bir diş sarımsak yutmanın çok güzel bir antibiyotik olduğunu da söylüyorlar. Ayrıca sarımsak neredeyse her toprağa uyum sağlayabildiği için ülkemizin her ilinde yetişebilmektedir. Kalp rahatsızlıkları ve damar tıkanıklığı gibi hastalıklara çok iyi gelen sarımsak sadece bunlara iyi gelmekle de kalmıyor. Günümüzde kokusu tarafından pek çok kişi tarafından tercih edilmek istenmese de yemeklere çok güzel lezzet kattığı da kesin. Soğanlı bitki türünden olan bu besinin saça çok büyük yararlar sağladığı ortada. Hatta saç köklerine iyi geldiği ve yeni saç çıkmasına bile yardımcı olduğu gözle görülmekte. Ayrıca sarımsağın içerisinde bulunan mineraller, vitaminler saç sağlığı için önem sağlarlar. Örneğin içerisinde bol miktarda kalsiyum barındıran sarımsak saça uygulandığında saçın büyümesini etkileyerek uzamasına yardımcı olmaktadır. Sarımsağın içerisinde bulunan selenyum da E vitamini ile kaynaşarak saça yarar sağlar. Sarımsak saça nasıl sürülür? Diye sorulduğunda çoğu insanın ama kokusu çok kötü peki ya nasıl olacak dediğini duyar gibiyim. Bu konuda da içerisine o kokuyu bastırabilecek bir yağ ile kullanmanızı tavsiye ederim ama buna da katlanmamız gerekli sanırım yararlarını gördüğümüzde. Genelde saç kaybı yaşayan, saç kuruluğu ve saç matlığı yaşayan kişiler E vitamini azlığı yüzünden bu sorunları yaşarlar. Ayrıca sarımsak saç sağlığı için önemli olan birçok vitamini de içerisinde barındırır. B-6, B1 ve C vitaminleri gibi.

Saç Dökülmesi

Sarımsak saça nasıl sürülür? Yazımızda birazda saç dökülmesinden bahsedelim. Saç dökülmesi genelde kadınlara nazaran erkeklerde daha çok görülen bir problemdir. Bazı yaşanan sağlık sorunları saç dökülmesine sebep olabilir. Bu durumla baş etmenin yollarından da biridir sarımsak. Dökülme yaşanan yerlere belirli sarımsak kürleri uygulayarak saçın yeniden çıkmasına yardımcı olabilir selenyum ve sülfür barındırdığı içinde saçı yapısal olarak daha çok güçlendirebilirsiniz.

Kepek Problemi

Senelerdir kepek problemi ile uğraşıp yok edemeyenlere şahane bir haberim var. Sarımsak kepeğe çok iyi geliyor. İçerisinde bulunan alisin maddesi sayesinde kepek problemi ile savaşıyor ve kısa süre de bu problemden kurtulmanızı sağlıyor.

Uygulama

Dolaştığınız kozmetik marketlerde veya süper marketler de sarımsaklı şampuanlara rastlamanız mümkün. Ancak bunların nasıl olduğuna güvenemiyorsanız ya da bu ürünlere erişmekte zorlanıyorsanız evde kendi şampuanınızın içine sarımsağın suyunu çıkarıp veya özünü ekleyip kullanabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise evde 5-6 sarımsağı ezip püre haline getirerek saç derinize güzelce masaj yaparak uygulamak olacak. 1 saat beklettikten sonra ise aynı bölgeye zeytinyağı sürerek havluyla iyice sarıp 1 gece bekleyip ertesi gün güzelce şampuan ile yıkamanız gerekiyor.

Sarımsak saça nasıl sürülür? Kepek problemi? Saç dökülmesi? Gibi soruların cevaplarını aradık bu yazımızda sizler için.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal