Sararan Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Bir zaman sonra çok sevdiğiniz ve çok para verdiğiniz o bembeyaz olan ayakkabılarınız sararabiliyor. Peki, sararan beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde…

22.02.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-16:53) Sararan Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz ayakkabılar hem kadınların hem de erkeklerin dolaplarının vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Görüntüsü ile oldukça şık görünen ama kirlenince de bir o kadar kötü olan beyaz ayakkabıları pratik bir yöntemle temizleyebilirsiniz.

SARARAN BEYAZ AYAKKABILAR NASIL TEMİZLENİR?

Sizde spor ayakkabılarını çamaşır makinesine atarak temizleyenlerdenseniz bilmeniz gereken şeyler var. Mesela yüksek sıcaklık ve devir ayakkabılarınız yıpratabilir. En sevdiğiniz ayakkabıları temizlerken daha eski bir ayakkabıya sahip olursunuz. Bu durumlarla karşılaşmamak ve ayakkabılarınızın ilk günkü gibi bembeyaz kalmasını sağlamak için sizin için bir araya getirdiğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

Beyaz ayakkabıları temizlemek için ilk adım kirlenmesini önlemektir. Her giyimden önce sprey boya veya su itici ile korumanız ayakkabınızı daha uzun ömürlü olmasını ve daha az kirlenmesini sağlar.

En önemli temizlik yöntemi ise ayakkabıyı giydiğiniz her gün düzenli olarak temizlemeyi alışkanlık haline getirirseniz kalıcı lekelerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Ayakkabınız bağcıklı ise işe önce onları çıkarmakla başlayabilirsiniz. Bağcıkları, içerisinde su ve çamaşır suyunu karıştırdığınız bir kabın içerinde bekleterek kirlerin çözülmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra bir kağıt havlu veya bez yardımıyla ayakkabınızdaki tozları alın.

Beyaz spor ayakkabılarınız için ise 2 çorba kaşığı karbonat, bulaşık deterjanı ve bir bardak su ile hazırladığınız solüsyonu çok sert olmayan bir diş fırçasını kullanarak temizleyebilirsiniz. Nemli bir bez ile ayakkabınızı temizleyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

DERİ BEYAZ AYAKKABILAR NASIL TEMİZLENİR?

Beyaz deri ayakkabıları temizlerken son derece dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü yüzeyinin çizilmesi kirli olmasından daha kötü bir sonuç oluşturabilir. Deri için özel bir bakım uygulayarak daha az kirlenmesini ve yıpranmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için özel kremler, yağlar ve sprey boyalar kullanabilirsiniz.

Kirlenen beyaz deri ayakkabılarınız için yapmamız gereken ilk adım kir ve tozdan arındırmak olacaktır. Bunun için hafif nemli bir bez kullanmak gerekir.

Bir bardak suya bir çorba kaşığı sirke ve çok az bulaşık deterjanı karıştırarak ayakkabılarınızı bembeyaz yapabilirsiniz.

Sadece kirlendiğinde değil 2 – 3 ayda bir bakım yapmanız ayakkabılarınızı daha uzun ömürlü yapacaktır.

BEZ VE SÜET AYAKKABILAR NASIL TEMİZLENİR?

Islandığı zaman bile kirli görünen ve temizlenmesi bir hayli zor olan bez yapıdaki beyaz ayakkabıları özellikle yağmurlu havalarda giymemelisiniz. Aynı zamanda temizlik için ıslak bez kullanmamalı ve kesinlikle makineye atmamalısınız.

Süet ayakkabılar içinse süet silgisi kullanabilirsiniz. Süet ayakkabılar üzerindeki lekeyi çıkarmak için bir pamuğa sirke döküp ovmadan kiri ayakkabıdan çıkarabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal