Sandığınız Kadar Masum Değil! Güneş Yanıkları Ciltte Kalıcı Hasar Bırakıyor!

Yaz aylarında soluğu deniz ve havuzlarda alanlar, bronzlaşmak için güneş altında kalıyor. Ancak uzun süre güneşte kalmak cilt yanıklarına ve ilerleyen zamanlarda da cilt kanserine neden oluyor. Güzellik Uzmanı Betül Yıldırım güneş yanıklarından korunmak için alınması gereken önlemleri anlattı. İşte detaylar…

09.07.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-15:07) Sandığınız Kadar Masum Değil! Güneş Yanıkları Ciltte Kalıcı Hasar Bırakıyor!

Haber365 Özel | Edanur Tekin

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte yaz aylarını daha keyifli geçirmek isteyenler soluğu tatil beldelerinde aldı. D vitamini açısından iyi bir kaynak olan güneş ışınları, yaz aylarında yeryüzüne daha dik gelmektedir. Bu ultraviyole (UV) ışınlar insan sağlının olumsuz etkilenmesine neden olarak bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında güneş ışınları çok daha dik geldiği için öğle saatlerinde uzun süre güneş altında kalmak, açık tenli insanlarda alerji, kalıcı leke ve izlere, hatta birinci ve ikinci derece de yanıklara yol açmaktadır. Güneş yanıklarından korunmak için her iki saatte bir 50 faktör güneş koruyucu sürülmesi gerektiğini belirten Güzellik Uzmanı Betül Yıldırım, ‘Bu aylarda mutlaka şapka ile gözlük takılmalı ve güneşle temas kesilmelidir. Güneş yanıkları korunmadığı ve onarıcı kremler uygulanmadığı taktirde leke oluşumuna neden olur. Bu lekelerin tedavisi de oldukça zordur’ dedi.

‘CİLT BARİYERİNİN ONARILMASI GEREKİR’

Güneş yanıklarının tedavisinde öncelikle cilt bariyerinin onarılması gerektiğini belirten Yıldırım, ‘Doğal bir ürün olan aloe vera jeli ya da aloe vera içeren doğal içerikli ürünler kullanarak güneş yanıklarının tedavi edilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda içerisinde B5 vitamini bulunan kremler cilt bariyerinin onarılmasını sağlayarak cildi nemlendirir, soyulmasını önler. Bunun yanı sıra B5 vitamini, yaşlanmanın da gecikmesini sağlar’ şeklinde konuştu.

YAZ AYLARINDA CİLT BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Yaz aylarında uygulanması gereken cilt bakım önerilerine de değinen Yıldırım, ‘Yaz aylarında cilt bakımı yaparken cilt için uygun olan ürünlerin tercih edilmesi ve doğru işlemlerin uygulanması gerekir. Örneğin yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin jel kıvamında ürünler tercih etmesi ve yağ dengesini korumak için kil maskesi uygulaması gerekir. Kuru cilt tipine sahip olan kişilerin ise süt formunda yıkama jelleri ve nemlendirici maskeler uygulaması önemlidir.

Bunun yanı sıra aylık veya haftalık olarak detaylı cilt bakımının yapılması da önemlidir. Serumların mutlaka gece sürülmesi gerekir. Kullanılan bakım kremlerinin içerisinde leke açıcı özellik bulunmaktaysa onlarında mutlaka gece uygulanması ve sabah uyanınca yüzü yıkayıp güneş koruyucu sürülmesi gerekir’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal