San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır? San Sebastian Cheesecake Tarifi

O son zamanların en popüler tatlılarından... Ünü, yıllar önce İspanya'nın Bask bölgesinden çıkıp tüm dünyaya yayılmaya başlayan enfes bir tatlı. Bol malzemeli oluşuyla ve nefis lezzetiyle tanınan bu tarifi denemek için beklemeyin.

20.04.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-23:12) San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır? San Sebastian Cheesecake Tarifi

Yapması bir hayli kolay ve pratik. Kolay erişilebilir malzemelerle yapılan ve tadı da bir şahane olan tatlıyı mutlaka deneyeceğinizden eminiz. Ama işin birkaç püf noktasına dikkat! Tüm malzemeleri ve özellikle yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak, yumurtaları harca tek tek kırmak, kullanılan krem peynirin kalitesi epeyce büyük önem taşıyor.

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE TARİFİ

4 adet büyük boy yumurta

1,5 su bardağı şeker

500 gramkrem peynir

2 su bardağı krema(400 ml)

1 paketvanilya(isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı un

Püf Noktası: Suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri ya da sürülebilir beyaz peynirle de yapabilirsiniz. Piyasadaki 200 gramlık paketlerde satılan sürülebilir beyaz peynir kıvamındaki krem peynirlerden yararlanabilirsiniz. İsterseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ekleyin. Yumurtaları ve diğer malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya da özen gösterin.

NASIL YAPILIR?

-Toz şeker ile krem peyniri geniş bir karıştırma kasesinin içerisine alın. Mikser yardımıyla şeker güzelce eriyene kadar 5-6 dakika çırpın.

-Sonrasında ilk yumurtayı ekleyin ve güzelce çırpın. Her yumurta için bu işlemi uygulayın.Bir yumurta ekleyin, güzelce çırpın. Ardından diğerlerini de tek tek ilave edip karışıma güzelce yedirin.

-Yumurtalarınızı da karışıma ekledikten sonra kremayı koyarak güzelce karıştırın. Dilerseniz bu aşamada vanilya da ilave edebilirsiniz.

-Son olarak unu da koyun ve güzelce çırpın. Orta boy bir kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Pişirme kağıdı kalıba kenarlardan hafif taşacak şekilde yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içerisine dökün.

-190 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika ya da 1 saat kadar pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Pişince fırının kapağı yarı açık şekilde yaklaşık yarım saat dinlendirin.

-Ardından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Oda sıcaklığında beklettikten sonra en az 8 saat, tercihen 1 gün dinlendirin. Yağlı kağıdını da çıkarıp dilimleyerek ikram edin.

 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal