Şam Börek Nasıl Yapılır? Şam Börek Tarifi

Batman'ın meşhur şam böreğini kahvaltıda yapmak ya da misafirlerine sunup tam not almak isteyenler buraya. Bu tarif Batmanlılar tarafından onaylı.

Şam Börek Nasıl Yapılır? Şam Börek Tarifi

Şam Börek Nasıl Yapılır? Şam Börek Tarifi

Güneydoğu'nun özel lezzetlerinden biridir Şam börek. Enfes tadı ve raiyası ile Batmanların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İşte, Şam Börek tarifi...

MALZEMELER

Hamuru İçin

2 su bardağı un
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
İç harcı için
250 g orta yağlı kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI

Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir yoğurma kasesine alarak yoğurun ve üstünü kapatıp 20 dakika bekletin.
İç harcı için soğanı yemeklik ince doğrayın ve bir tavaya koyun. Sarımsağı da ince kıyarak ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmayı sürdürün. Kıyma suyunu salıp çekinceye dek kavurun. Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırıp ocaktan indirin.

Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur bezesi alarak, hafif unlanmış zeminde merdane desteğiyle açın. Hamurun yarısına 1 yemek kaşığı kıymalı harç koyun, öteki yarısını da üstüne örtüp kenarlarını bastırın. Bütün hamur bitene dek aynı işlemi yineleyin.

Derin bir tencereye sıcak su döküp kaynatın ve tuz ilave edin. Kaynayan suya hazırladığınız börekleri tek tek koyarak haşlayın (Hamurlar suyun yüzeyine çıktığında börekler pişmiş anlamına gelir). Bir kevgir desteğiyle sudan çıkartıp servis tabağına koyun.
Üstü için tereyağını bir sos tavasında eritin. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edip karıştırın ve pişen böreklerin üzerine gezdirip sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

İLİşKİLİ GALERİLER

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR