Saldırgan Davranan Çocuklara Nasıl Davranılmalı

Son zamanlarda çocuklarda en sık rastlanılan sorunlardan biri saldırganlık. Eğer sizin çocuğunuz da öfkesini kontrol edemeyip, saldırganlaşıyor ise sizin için birkaç tavsiyemiz var.

16.01.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-16:00) Saldırgan Davranan Çocuklara Nasıl Davranılmalı

Son zamanlarda çocuklarda en sık rastlanılan sorunlardan biri saldırganlık. Eğer sizin çocuğunuz da öfkesini kontrol edemeyip, saldırganlaşıyor ise sizin için birkaç tavsiyemiz var. İşte detaylar...

EBEVEYN TUTUMU ÖNEMLİ

Yaş dönemi özelliklerine bağlı olarak görülme sıklığı değişen öfke kontrolsüzlüğü karşısında ebeveynlerin tutumu oldukça önemlidir. Çocuğunun asi, öfkeli ve saldırgan olmasını istemeyen aileler ilk önce kendi davranışlarını düzelterek onlara ayna olmalıdır. Öfkelenme faktörünü etkileyen diğer sebepler; çocuğun yeteneksizliği, ceza yöntemi, aile ferdinin çocuğa sinirli davranması, fiziksel rahatsızlıklardır.

ÖFKELİYKEN NE YAPMALI

- Neden böyle davrandığının ana nedenleri araştırmak en doğrusu olacaktır. Altına yatan sebebi bulmak, çocuğun öfkesini dindirmek için çok önemlidir.

- Cezalandırarak sakinleştirmeye çalışmayın. Onun yerine sakinleşinceye kadar yanında olacağınızı hissettirin.

- Öfkesine sert bir şekilde karşılık vermeyin.

- Haksız yere yersiz cezalar verilmemeli onlara karşı anlayışlı olup mümkün olan istekleri değerlendirmeye açık olmalıdır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal