Saldırgan Çocuklar İçin Ebeveynlere Tavsiyeler

Çocuğunuz hiç beklemediğiniz anlarda size veya çevresindekilere vuruyorsa, bu durum sizi üzebilir. Böyle bir durumda çocuğunuzun neden böyle davrandığını düşünebilirsiniz. Sizler için bu durumda ne yapmanız gerektiğini araştırdık.

23.02.2019-17:31 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-17:24) Saldırgan Çocuklar İçin Ebeveynlere Tavsiyeler

Çocuğunuz hiç beklemediğiniz anlarda size veya çevresindekilere vuruyorsa, bu durum sizi üzebilir. Böyle bir durumda çocuğunuzun neden böyle davrandığını düşünebilirsiniz. Sizler için bu durumda ne yapmanız gerektiğini araştırdık. İşte deytaylar...

Dikkat Çekmek İstiyor Olabilir

Çocuğunuz hiç ummadığınız anlarda şiddete başvuruyor ve size vuruyorsa bu durumda dikkat çekmek istiyor olabilir. İlgi çekmek isteyen çocukların bu durum hoşuna gidebilir. İstediğiniz kadar bu davranışı tekrarlamaması için onunla konuşun bu konuşmalar caydırıcı olmayacaktır. Çünkü neden olduğu karmaşa onu heyecanlandıracak ve kafasını karıştıracaktır.

Kesin Bir Dille Anlatın

Çocuğunuza vurmanın yasak olduğunu kesin bir ifadeyle anlatmanız gerekir. Çocuğunuz sakinleştikten sonra onunla bu sorun hakkında kararlı ve net bir şekilde konuşmanız doğru olacaktır. “Biliyorum sinirleniyorsun, çok fazla öfkelisin. Bu kocaman duygularla kimseyi incitmeden başa çıkabilmen için sana yardım edeceğim. Seni kızdıran şeylerle ben ilgileneceğim; ancak anneye vurmak yasak.” şeklinde konuşabilirsiniz.

Sakin ve Kendinizden Emin Olun

Bir çocuk birisine vurduğunda aklınızdan çıkarmamanız gereken ilk şey, onların kötü olmadığıdır. Sadece öğrendikleri yeni bir yöntemi deniyor olabilirler. Bazen bunu başkalarından görüp öğrenirler, bazen de oyun sırasında farkında olmadan keşfederler. Nasıl öğrenirse öğrensin, çocuğunuzun birisine vurması tepki uyandıracağından bir anda onun için tuhaf bir hal alacaktır. Tepkileri kontrol ederek ve soruna sakin ve kendinden emin bir şekilde yaklaşarak, çocuğunuz için ortaya çıkan heyecanı yok etmelisiniz. Bu hareketin ne kadar değersiz olduğunu gösterebilirsiniz. Buna ses tonunuzu değiştirerek başlamayı deneyin.

Çocuklarınızla İlgilenin

Çocuğunuza, dikkatinizi ve ilginizi, bazen bir kucaklama ya da küçük bir gülümsemeyle kolay bir şekilde gösterebilirsiniz. Kendilerini size yakın ve bağlı hisseden çocuklar genelde sizi memnun etmek için uğraşırlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal