Salça veya Domates Lekesini Giysiden Çıkarmanın Püf Noktaları

Bazı lekeleri çıkarmanın kolay olduğu günümüzde bazı lekeler de inatçıdır ve çıkmakta zorlanır. En olmadık anda üzerinize dökülen salça veya domates lekesini giysinizden tamamen çıkarmanız için bazı ipuçlarını sizin için derledik.

04.09.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-11:18) Salça veya Domates Lekesini Giysiden Çıkarmanın Püf Noktaları

Ansızın üzerinize dökülen ve sizi çileden çıkaran domates ve salça lekeleri en pratik yollardan nasıl tamamen çıkarılır? En pratik yöntemleri sizin için bir araya getirdik.

DOMATES LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Hızlı hareket edin

Hızlı hareket ederseniz kumaşın sosu içine çekmesini engelleyebilirsiniz. Domates sosunu giysinin üstünden alın. Giysinizi ters çevirin ve soğuk suya tutun. Son yapmanız gerekense, deterjanla elinizde yıkamak.

Karbonat ve oksijenli su

Bu iki malzemeyle domates sosunu ortadan kaldırabilirsiniz. İlk önce karbonat ve oksijenli suyu macun haline gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üzerine sürün ve 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında durulayın ve kıyafeti normal olarak makinede yıkayın.

Yünlü kıyafetler için limon

Yünlü kıyafetleriniz için limon kurtarıcdır inatçı lekeleri çıkarmak için. Evvela lekenin üstüne tuz serpip dikkatlice ovalayın. Sonrasında limon suyuna batırdığınız bir pamukla lekeyi çıkarın. Soğuk suyla durulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal