Salatalık Maskesi

İçerdiği vitaminlerle cildi besleyen salatalık maskesinin aynı zamanda gözaltı morluklarına iyi geldiğini biliyor muydunuz? İşte salatalık maskesinin cilde bilinmeyen faydaları...

19.07.2018-12:51 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-12:34) Salatalık Maskesi

İçerdiği vitaminlerle cildi besleyen salatalık maskesinin aynı zamanda gözaltı morluklarına iyi geldiğini biliyor muydunuz? İşte salatalık maskesinin cilde bilinmeyen faydaları...

Cilde rengini veren hücrelerde meydana gelen sorunların tedavileri başta olmak üzere içerdiği vitaminlerle cildi besleyen salatalık maskesi aynı zamanda gözaltı morlukları ve cilt lekelerinde de etkili olmaktadır. Salatalık içeriğinde bulunan yüksek miktardaki su sayesinde maske olarak kullanıldığında kuruluğu yok ettiği gibi pullanma ve kaşıntı gibi cilt sorunlarına karşı olarak da oldukça etkilidir. Ayrıca salatalığın içeriğinde çeşitli vitaminler de bulunmaktadır. Bunlar;

A VİTAMİNİ

Güçlü bir antioksidan olan A vitamini yeni hücrelerinin oluşumu içinde gerekli olması ile birlikte cildi iltihaplanmalardan korur ve sivilcelerin kısa sürede iyileşmesini sağlar.

B1 VİTAMİNİ

Kan dolaşımını arttırarak hücre yenilenmesinde de büyük etki sağlayan B1 vitamini aynı zamanda anti-aging etkisi oluşturarak cildin yaşlılık belirtilerine karşı koruma sağlamaktadır.

C VİTAMİNİ

Cildi yıpratan serbest radikallere karşı koruma sağlarken aynı zamanda kolajen üretiminde de kullanılmaktadır.  Cildi yaşlanmalara karşı korurken oksidadif stresi de önlemektedir.

BİOTİN

Eksikliğinin oluşması durumunda mantar enfeksiyonu, egzama ve iltihaplı cilt hastalıkları ile pek çok farklı cilt sorununa karşı da koruma sağlamaktadır.

POTASYUM

Cildin en iyi şekilde derinlemesine nemlenmesini ve bu nemin uzun süre korunmasında etkili olması ile birlikte cildi yumuşatır ve kırışıklık oluşumunu da önler.

 SALATALIK MASKESİ TARİFLERİ NELERDİR?

Cilt tipine ve sorunlarına göre tercih edebileceğiniz doğal yöntemler arasında yer alan salatalık maskesi ile canlı bir görünümde elde edebilirsiniz.

YUMUŞAK BİR CİLT İÇİN SALATALIK MASKESİ:

2 adet rendelenmiş salatalık

2 tatlı kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir kabın içine alarak karıştırın, daha sonra yüzünüze uygulayarak 20 dakika bekletin ve yıkayın. Haftada bir kez düzenli olarak uygulayacağınız bu yöntem sayesinde cildinizdeki nem ve yumuşaklığın farkına varacaksınız.

 CİLT BESLEYİCİ SALATALIK MASKESİ:

1 adet rendelenmiş salatalık

1 çorba kaşığı susam yağı

1 çorba kaşığı elma sirkesi

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp yüzünüze sürdükten yarım saat sonra durulayın.

CİLDE CANLILIK KATAN SALATALIK MASKESİ:

1 adet kabukları soyulmuş ve rendelenmiş salatalık

1 çay kaşığı pirinç unu

2 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı elma suyu

Hazırlanışı: Kabukları soyulmuş olan salatalığı rendeleyerek pirinç unu ile 10 dakika kısık ateş üzerinde pişirin. Daha sonra bulamaç kıvamına gelince zeytinyağı ve elma suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Haftada bir kez uygulayacağınız bu karışımı cildinize sürüp15 dakika bekletip yıkadıktan sonra cildinizin canlandığını ve pembeleştiğini görebilirsiniz.

İŞTE SALATALIK MASKESİNİN FAYDALARI

- Salatalık maskesi içerdiği A vitamini sayesinde cildin yenilenmesini sağlayarak sivilce lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. 

- Kan dolaşımını arttırarak hücrelerin yenilenmesini sağlar.

- Cildi derinlemesine nemlendirir.

- Yüksek miktarda su içerdiği için, cildin kurumasını engeller. Aynı zamanda da Anti-aging etkisi yaratarak, cildi yaşlanmanın olumsuz etkilerine karşı korur.

- Egzama, mantar ve pullanma gibi oluşabilecek cilt enfeksiyonlarının oluşumunu engeller.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal