Saksıda Domates Yetiştirmenin En Kolay Yolları

Sebze ve meyveleri dışarıdan almak yerine kendiniz yetiştirmeyi tercih edenlerdenseniz evde domates yetiştirmenin de inceliklerine hakim olmanız gerekir. Saksıda domates yetiştirmenin püf noktaları nelerdir gelin birlikte inceleyelim.

24.08.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-11:28) Saksıda Domates Yetiştirmenin En Kolay Yolları

Evde saksı domatesi yetiştirmek sandığınız kadar zor değil. Siz de sağlıklı ve lezzetli beslenmeyi sevenlerdenseniz bu yöntemlerle kendi domatesinizi yetiştirebileceksiniz.

MALZEMELER

Çimlenme tepsisi, saksı,eldiven, tahta sopa, püskürtme pompası ,mala,tohumlar, bahçe etiketi

Nakli için;

Verimli toprak, saksı ve birkaç tane taş,Eldiven, Organik kompost

YAPILIŞI

İlk önce çimlendirme tepsisinin içerisini saksı karışımı ile doldurun, buradaki her bir bölmenin içerisine delik açın ve deliklerin içine de tohumları yerleştirin. Tepsiyi suladıktan sonra tepsiyi etiketleyin ve karanlık kısmı açıkta kalacak şekilde üzerini malçlama kağıdıyla kapatın. Çimlenme ertesinde kağıdı çıkarın. Çimlenme için en uygun sıcaklık 75 ile 90 derecedir. Fideler göründüğünde tepsiyi güneş alan bir yere götürün, fidelerin nakli için 3 haftaya ihtiyaç vardır; bu süreç içerisinde toprağı sürekli şekilde nemlendirin.

Domatesleri ekmek için kompost ile verimli toprakları birleştirin. Büyük saksının altındaki delikleri taş ile sabitleyin ve bu kısmı toprak ile doldurun. Sulamak için ise belirli bir alanı mutlaka boş bırakmayı unutmayın. Çimlenme tabakasından fide çıkarın, kökleri zorlamayacak şekilde yukarı doğru itin ve saksının içerisindeki boşluğa bu fideleri dikin. Toprakla kökleri iyice kapatın ve fidenin dik durmasına özen gösterin. Fideleri düzenli aralıklar ile suladıktan sorna belirli bir nem oranında kalmasına özen gösterin. Güneşte oldukça etkili olacaktır. Domatesleri gün içerisinde en az 8 saat güneş ışığı alacağı bir yerde tutun. Domateslerin hem rengi kızardığında hem de orta kıvam bir olgunluğa eriştiğinde hasat edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal