Saksı Kebabı Nasıl Yapılır? Saksı Kebabı Tarifi

Enfes saksı kebabı nasıl yapılır? Saksı kebabının malzemeleri neler? Hem görünümüyle hem de lezzetiyle baş döndürecek bu harika lezzete hayran kalacaksınız. İşte yapılışı!

02.07.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-10:45)

Karnıyarık'ı hepimiz severiz. Ona rakip olabilecek bu şahane lezzet sofralarınızdan eksik olmayacak. Misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağarlayabileceğiniz bu şahane lezzetin nasıl yapıldığını sizler için hazırladık.

MALZEMELER:

3 adet bostan patlıcanı(ortadan ikiye kesilmiş, içleri oyulmuş, kızartılmış), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış), 2 adet kapya biber(küp doğranmış), 2 adet yeşil biber(küp doğranmış), 400 gram dana kuşbaşı eti, 1 çay kaşığıtuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber.

Üzeri İçin:

1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI: 

Bostan patlıcanları pijamalı şekilde soyun ve ortadan ikiye ayırın. İçlerini oyup sonra, limonlu suya yatırın ve acısı çıkana kadar bekletin.Patlıcanları sudan çıkarıp, iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Bir tavada sıvı yağ ile beraber soğanları yumuşayıncaya dek kavurun. Biberleri de ilave edin ve hepsi yumuşayana dek kavurun. Kuşbaşı etleri üzerilerine koyup, tuz, karabiber ve pul biberi de katın, etler pişene dek pişirin ve ocaktan indirin. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve pişirdiğiniz etli karışımı patlıcanların içine aktarın. Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirdikten sonra 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal